20.9.12

«Στο σφυρί» και τα «ασημικά» στο εξωτερικό ...

Ένα κτίριο σε μία από τις πλέον ακριβές περιοχές του Λονδίνου, γραφεία στις Βρυξέλλες και το Βελιγράδι, ένα σπίτι στη Λιουμπλιάνα και εκτάσεις γης στη Λευκωσία αναμένεται να βρίσκονται στη λίστα με τις αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με...

δημοσίευμα του Bloomberg.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει τα γραφεία και τα σπίτια των διπλωματικών αποστολών της από το Λονδίνο μέχρι το Βελιγράδι» γράφει το πρακτορείο ειδήσεων, που σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που οι αποκρατικοποιήσεις περιλαμβάνουν και ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό.

Η λίστα με τα προς πώληση ακίνητα του εξωτερικού περιλαμβάνουν την ελληνική προξενική κατοικία στην δεύτερη πιο ακριβή περιοχή του Λονδίνου, καθώς και γραφεία σε Βρυξέλλες και Βελιγράδι, είπαν ανώνυμα δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα στο Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα στο σφυρί θα βγει ένα βικτοριανό αρχοντικό 947 τ.μ. στο Χόλαντ Παρκ μία από τις πλέον ακριβές συνοικίες του Λονδίνου μετά το Γουεστμίνστερ.

Ακόμη στη λίστα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου βρίσκονται και ένα 8όροφο κτίριο με γραφεία εμβαδού 2.850 τ.μ. στις Βρυξέλλες, ένα μπαρόκ κτίριο 2.376 τ.μ. στη πρωτεύουσα της Σερβίας, ένα σπίτι 1.215 τ.μ. στη πρωτεύουσα της Σλοβενίας και 8 στρέμματα γης στη Λευκωσία της Κύπρου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ΤΑΙΠΕΔ προτείνει να πουλήσει ή να ενοικιάσει και το παλάτι στο Τατόι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εξοχικό της πρώην βασιλικής οικογένειας περιλαμβάνει και 40 εξωτερικά κτίρια, στάβλους και ένα βασιλικό νεκροταφείο. Ωστόσο, το πρακτορείο σημειώνει ότι η πώληση, σύμφωνα με τις ανώνυμες πηγές, μπορεί να εμποδιστεί από την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και την κακή κατάσταση του κτήματος.

Η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να «τρέξει» άμεσα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ενδεικτική μάλιστα είναι η δήλωση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλου, που χαρακτήρισε την Ελλάδα «Ελντοράντο» των επενδύσεων, αφού κανένας ακόμα τομέας της, ούτε αυτός του τουρισμού δεν έχει υποστεί κορεσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: