3.9.12

Άκαρπη η συνάντηση των φαρμακοποιών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας...


Άκαρπη ήταν η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους των Φαρμακευτικών Συλλόγων για το θέμα των χρεών του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με την ΝΕΤ, ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, Μάριο Σαλμά, ανακοίνωσε την...
πρόθεση του κλάδου να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις καθώς, όπως είπε, κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης δεν έλαβαν σαφείς δεσμεύσεις για την καταβολή των χρεών του ΕΟΠΥΥ απέναντι στα φαρμακεία.

Την τελευταία ώρα στη συνάντηση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, από τους οποίους ζητήθηκε να δοθεί πίστωση 60 ημερών προς τις φαρμακαποθήκες, προκειμένου να καταστεί δυνατό το να πληρώνονται οι φαρμακοποιοί από τον ΕΟΠΥΥ σε 90 ημέρες μετά την εκτέλεση των συνταγών, από τις 45 ημέρες που ισχύει σήμερα.

Ο υπεύθυνος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός δήλωσε: «Η άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, με ανακατανομή πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι επιβεβλημένη. Δεν φτάνει, όμως, όταν το 30% του πληθυσμού είναι τελείως ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας».

«Το θέμα δεν είναι οι σχέσεις του ΕΟΠΠΥ με τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς, των οποίων βεβαίως τα αιτήματα είναι δίκαια, αλλά ότι οδεύουμε σε μια περίοδο, όπου ανάλογα με το τι έχει ο καθένας στην τσέπη του, θα μπορεί να αγοράζει 'άλφα', 'βήτα' ή και καθόλου υπηρεσίες υγείας, φάρμακα κλπ» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Με αυτή την έννοια εμείς διεκδικούμε ευρύτατη κρατική επιχορήγηση στον ΕΟΠΠΥ, απόδοση όλων των υπεσχημένων και γενναία αύξηση, καθώς διαφορετικά τα πράγματα θα περιπλακούν τόσο πολύ, ώστε θα προσπαθήσουν να πείσουν τους εργαζόμενους, μπροστά σε μια γενική καταστροφή των παροχών υγείας, να δεχθούν να πληρώνουν περισσότερα» κατέληξε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: