16.9.12

Το απόλυτο και συνεχίζει...


Ο Ολυμπιακός, ξέροντας ότι ο Παναθηναϊκός νωρίτερα έχει ηττηθεί από τον Πανθρακικό, αγωνιζόταν στα Γιάννενα και ήθελε την νίκη για να κάνει το «3 στα 3» και να αποσπαστεί εφτά βαθμούς από... τους «πράσινους».

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη μπήκαν φουριόζοι και πήραν την νίκη με 2-1.

Ο Μήτρογλου μπήκε αλλαγή στο 58΄ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 60΄ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στο 67΄ ο Τζιμπούρ πέτυχε το τέταρτο του γκολ στο πρωτάθλημα και έκανε το 2-0, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Σιόβα και Κάρολ και μείωσε στο σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, κράτησαν ως το τέλος το υπέρ τους αποτέλεσμα και έφτασαν τους 9 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Πλέον, οι παίκτες του Ζαρντίμ έχουν το νου τους στο ματς με την Σάλκε την Τρίτη (18/9).

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες.
Ο Χριστόπουλος ξεκίνησε με τον Φεγκρούς στο τέρμα, ο Ντάσιος ήταν δεξιά, ο Πάντος αριστερά και οι Κολοβέτσιος, Μιχαήλ στο κέντρο της. Οι Λίλα, Πατσατζόγλου και Τσουκαλάς στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Γεωργίου, Ντε Βινσέντι πίσω από τον Ίλιτς.

Ο Ζαρντίμ, από την άλλη, ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Παπάζογλου, με τον Μανωλά να είναι δίπλα στον Σιόβα στο κέντρο της άμυνας και τον Χολέβας στα αριστερά. Τον ρόλο του αμυντικού μέσου είχε ο Μοδέστο, ο Γκρέκο ήταν κοντά του και ο Ιμπαγάσα πίσω από τον προωθημένο Τζιμπούρ. Στις πτέρυγες ξεκίνησαν οι Αμπντούν (δεξιά) και Μασάντο (αριστερά).

Πίεση, πίεση, πίεση

Σε όλο το πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε για να πετύχει ένα γκολ, πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΣ αγωνίστηκε για πρώτη φορά, με σύστημα 4-5-1 και είχε ως πρώτο και κύριο μέλημα του, την… άμυνα!

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, με κάθε στημένο έξω από την περιοχή του Φεγκρούς να είναι κίνδυνός – θάνατος.

Μάλιστα, στο 39΄ μετά από φάουλ του Ιμπαγάσα, ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Φεγκρούς.

Λίγο νωρίτερα, ο Μασάντο είχε πάρει τον ρόλο του Ιμπαγάσα και ο Σιόβας του Μανωλά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Από την άλλη, ο ΠΑΣ στην μοναδική φάση που είχε ο Ντε Βινσέντι στο 40΄ βρέθηκε απέναντι από τον Κάρολ, τον πέρασε, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι ισοφαρίζοντας εκείνο του Μανωλά ένα λεπτό νωρίτερα.

«Χρυσή» αλλαγή

Ο Ολυμπιακός πίεζε για να πετύχει ένα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερνε και γι’ αυτό ο Ζαρντίμ αποφάσισε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 58΄ τον Μήτρογλου στην θέση του Γκρέκο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Αμπντούν έκλεψε την μπάλα από τον Τσουκαλά, ο άσος των Πειραιωτών έδωσε την μπάλα στον Τζιμπούρ, ο οποίος μπήκε από τα αριστερά έκανε την συρτή σέντρα και ο Μήτρογλου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Έλληνας φορ ήταν η «χρυσή» αλλαγή για τον Ζαρντίμ, καθώς δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο γήπεδο «έσπασε» το πολύ καλό αμυντικά στήσιμο των Ηπειρωτών.

Συνεχίζει ακάθεκτος ο «τρομοκράτης»

Στο 67΄ ήταν η σειρά του Τζιμπούρ να σκοράρει, μετά την ασίστ του στο πρώτο γκολ. Ο Ιμπαγάσα έκανε την υπέροχη μπαλιά και ο Αλγερινός φορ με ένα υπέροχο τελείωμα έκανε το 2-0.

Ο Τζιμπούρ με αυτό το γκολ έφτασε τα τέσσερα και είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ και στα τρία ματς της Super League έχει σκοράρει.

Τα λάθη πληρώνονται

Μπορεί στον Ολυμπιακό να πανηγύριζαν το δεύτερο γκολ και να είχαν κάνει ένα μεγάλο βήμα για την νίκη, αλλά υπολόγισαν χωρίς τον… Γεωργίου.

Στο επόμενο λεπτό, λοιπόν, ο Σιόβας μπερδεύτηκε με τον Κάρολ και ο Γεωργίου μπήκε «σφήνα» ανάμεσά τους κλέβοντας την μπάλα και στέλνοντας την στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Έτσι, τα τελευταία λεπτά ήταν ενδιαφέροντα, καθώς όλα κρέμονταν από μία… κλωστή.

Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, κράτησαν το υπέρ τους σκορ και έτσι έκαναν το «τρία στα τρία» και ξέφυγαν εφτά βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.

Σκόρερς: 68΄ Γεωργίου - 60΄ Μήτρογλου, 67΄ Τζιμπούρ

Κίτρινες: 38΄ Κολοβέτσιος – 42΄ Μοδέστο , 76΄ Μανωλάς, 84΄ Ιμπαγάσα

Κόκκινες:

Δοκάρια: 40΄ Ντε Βινσέντι - 39΄ Μανωλάς

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης

Βοηθοί: Δ. Σαραϊδάρης, Κ. Μερκενίδης

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Λίλα (62΄ Τζάνης), Πατσατζόγλου (89΄ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Γεωργίου (72΄ Βίλα), Ντε Βινσέντι, Ιλιτς

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μοδέστο, Γκρέκο (58΄ Μήτρογλου), Ιμπαγάσα, Μασάντο, Αμπντούν (73΄ Φουστέρ), Τζιμπούρ (85΄ Φέισα)

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: