30.9.12

Γαλλία: Σε δύο χρόνια η μείωση της φορολογίας...

Τα γαλλικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πρέπει να αναμένουν μείωση της φορολογίας σε δύο χρόνια, καθώς απαιτούνται ακόμη σκληρά μέτρα για τη βελτίωση του χρεοκοπημένου συστήματος πρόνοιας, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καουζάκ.
Την...
Παρασκευή η σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος προβλέπει μέτρα ύψους 36,9 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα προέλθουν από την αύξηση φόρων και την περικοπή δαπανών το επόμενο έτος με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσιάσθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και το σχέδιο χρηματοδότησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, προβλέπουν ποσόν 20 δισεκατομμυρίων ευρώ επιπλέον, το οποίο θα προέλθει από την καταβολή φόρων και εισφορών (10 από τα οποία θα προέλθουν από τα νοικοκυριά και 10 από τις επιχειρήσεις), στο οποίο θα προστεθεί το ποσόν των 4,4 δισεκατομμυρίων από μέτρα που έχουν ήδη ψηφισθεί, καθώς και 10 δισεκατομμύρια που θα προέλθουν από την περικοπή κρατικών δαπανών και 2,5 από μείωση ιατρο-φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο Καουζάκ δήλωσε ότι η φορολογία δεν θα αυξηθεί το 2014 και ενδέχεται να αρχίσει να μειώνεται το 2015 αν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες.

«Αντιμετωπίζουμε δύο δύσκολα χρόνια, δύο αναμφισβήτητα πολύ δύσκολα χρόνια. Αλλά δεν θα υπάρξει περαιτέρω δημοσιονομική προσπάθεια ύστερα... από το 2015 αναμένουμε να μειώσουμε τις υποχρεωτικές εισφορές», δήλωσε ο γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ερωτηθείς αν η Γαλλία μπορεί να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παράταση ενός χρόνου προκειμένου να εκπληρώσει τον στόχο μείωσης του ελλείμματός της, ο ίδιος είπε: «Μονομερώς, αυτό αποκλείεται. Η Γαλλία έχει δώσει το λόγο της και σκοπεύει να τον τηρήσει».

Ωστόσο, αν η Ισπανία ή η Ιταλία ζητήσουν από την Επιτροπή περισσότερο χρόνο, «η Γαλλία δεν θα φέρει αντιρρήσεις», πρόσθεσε...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: