13.9.12

Υεμένη: Ταραχές με νεκρό και τραυματίες στην πρεσβεία των ΗΠΑ...


Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν το μεσημέρι της Πέμπτη στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Υεμένη, θιγμένοι από την ταινία αμερικανικής παραγωγής που προσβάλλει τον Μωάμεθ.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως...
«θάνατος στην Αμερική» οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας, που προσπαθούσε να τους κρατήσει υπό έλεγχο.

Το γαλλικό πρακτορείο (AFP) ανέφερε ότι το εξαγριωμένο πλήθος πυρπόλησε διπλωματικά αυτοκίνητα, την ίδια ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να το απωθήσουν και έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Πάντως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένας πολίτης της Υεμένης σκοτώθηκε και 15 τραυματίστηκαν από τα πυρά των αστυνομικών και φρουρών της πρεσβείας οι οποίοι πυροβόλησαν στον αέρα, για να αποτρέψουν την εισβολή των διαδηλωτών.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απωθήσουν τους ως επί το πλείστον νεαρούς διαδηλωτές από το χώρο της πρεσβείας.

Οι Yemen Times αναφέρουν πως το προσωπικό της πρεσβείας έχει φυγαδευτεί.

To φάντασμα της τρομοκρατίας πλανάται εκ νέου πάνω από τη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο.
Αναλυτές διεθνών θεμάτων εκφράζουν φόβους για κοινωνική έκρηξη στην ευρύτερη περιοχή κάνοντας λόγο για «Αραβικό Φθινόπωρο».

Τις τελευταίες ώρες αναζωπυρώνονται εστίες εξέγερσης της «Αραβικής Άνοιξης» όπου εξαγριωμένοι πολίτες (κυρίως μουσουλμάνοι) διαδηλώνουν σε Λιβύη, Αίγυπτο, Υεμένη, Τυνησία, Συρία καίγοντας την αμερικανική σημαία για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην προβολή της ταινίας, υπό τον τίτλο: «Η Αθωότητα των μουσουλμάνων» που προκάλεσε σεισμό στην μουσουλμανικό κόσμο. Αλλά και στο Ιράκ, υπήρξαν ανάλογες διαδηλώσεις.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις αμερικανικές πρεσβείες του κόσμου./...

Δεν υπάρχουν σχόλια: