24.9.12

Κατέβασε καντήλια, ήταν έτοιμος να ρίξει σφαλιάρες..

Τοξότης, αλλά παρορμητικός, σαν Κριός...
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ Μεϊμαράκης γεννήθηκε Δεκέμβρη (του '53), είναι Toξότης στο ζώδιο (με τι ασχολείται η στήλη...) αλλά έχει τα χαρακτηριστικά ενός Κριού: είναι παρορμητικός. Πολύ όμως. Το γνωρίζουν όλοι αυτό - φίλοι και αντίπαλοι. Ο Ιωάννης Κοραντής και στη συνέχεια ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι οι τελευταίοι, χρονολογικά, μάρτυρες για... το πού μπορεί να φτάσει «έτσι και τα πάρει» ο νυν πρόεδρος της Βουλής.
ΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ Μαξίμου τον γνωρίζουν καλά - σαράντα χρόνια φούρναρης ο «Βαγγέλας», ΟΝΝΕΔ, βουλευτής, υπουργός.
Ως εκ τούτου, με στωικότητα αντιμετώπισαν το Σάββατο το απόγευμα την έκρηξή του, συνοδευόμενη από το κατέβασμα όλων των ειδών «καντηλιών».
ΟΤΑΝ ΗΡΕΜΗΣΕ (κάπως...) έβαλαν κάτω το δημοσίευμα της «Real News» το οποίο είχε φροντίσει να προμηθευτεί από νωρίτερα ο Σίμος Κεδίκογλου, και του συνέστησαν να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις - νομικά, και πολιτικά.
ΠΟΙΟΙ του συνέστησαν; Ο πρόεδρος Αντώνης, που μόλις είχε επιστρέψει ο άνθρωπος από τη Ρώμη, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Κώστας Μπούρας. Αποδέχθηκε, ενημερώνω, την πρόταση να προσέλθει σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και να ζητήσει το πόρισμα της υπόθεσης με τα 10,2 δισ. από τη διερεύνηση που έκανε το ΣΔΟΕ, και άλλες υπηρεσίες το 2010, επί ΠΑΣΟΚ.
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ την πρόθεσή του «να παραιτηθεί» από πρόεδρος της Βουλής, και στη συνέχεια να ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση.
Και απέρριψαν, επίσης χωρίς συζήτηση, «να καθαρίσει όπως εκείνος ξέρει» - σφαλιάρες κ.λπ. Διότι προφανώς, και φευ για εκείνον, έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή της ΟΝΝΕΔ...
ΕΠΙΣΗΣ όποιος υποθέσει ότι ο Μεϊμαράκης - και μόνο αυτός, από τους τρεις «εμπλεκόμενους» στην υπόθεση - επικοινώνησε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καμιά δεκαριά φορές με τον πρόεδρο Αντώνη «για να μη γίνει καμιά στραβή, και τρέχουμε όλοι και δεν φτάνουμε», καλώς υποθέτει και δεν πρόκειται να τον επικρίνω. Ο Πρωθυπουργός τον είχε από κοντά. Από πολύ κοντά, και είχε τους λόγους του.
ΘΕΣΜΙΚΑ ο Βαγγέλης τηλεφώνησε επίσης στον Βενιζέλο και στον Κουβέλη. Του συνέστησαν επίσης να «μην κάνει καμιά τρέλα»...
Διότι μια πιθανή παραίτηση του προέδρου της Βουλής τώρα, παραμονές της ψήφισης των μέτρων, το μόνο που θα συνεισέφερε μέσα στο γενικότερο κλίμα της απαξίωσης των πολιτικών, θα ήταν κάτι σαν λάδι στη φωτιά. Το ενδεχόμενο απετράπη - πρέπει να σας ενημερώσω. Εμεινε βέβαια αναπάντητο το βασικό ερώτημα «ποιος θέλει να κοντύνει τον πρόεδρο της Βουλής», αλλά μην αγχώνεστε. Θα έχουμε συνέχεια. Σύντομα...
Γιώργος Παπαχρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: