7.9.12

Οι γειτονιές ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην κρίση...


Τρεις γειτονιές του Ηρακλείου, ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην κρίση και δείχνουν έναν εναλλακτικό δρόμο για την επιβίωση της τοπικής κοινωνίας μέσα από δράσεις αλληλεγγύης. Ευαισθητοποιημένοι πολίτες, επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα ...
κοινωνικό δίκτυο προσφοράς αλλά και αλληλοστήριξη των πολιτών μέσα από τις γειτονιές τους, δίνοντας προοπτική και ελπίδα σε μία συγκυρία που συνθέτουν η φτώχεια, η ανέχεια και η απομόνωση.

Η συνέλευση πολιτών Μασταμπά - Ατσαλένιου – Θερίσσου πραγματοποιεί σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξαθλίωση που οδηγούν την κοινωνία τα μέτρα που επιτάσσει η τροϊκα, καλώντας σε συμμετοχή όλους τους πολίτες του Ηρακλείου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας θα ενημερώσουν τους πολίτες για την ανάγκη κανένας πολίτης να μην μείνει μόνος απέναντι στην κρίση και μέσα από συλλογικές δράσεις να αναπτυχθούν δομές κοινωνικής ενίσχυσης, προσφοράς αλλά και συλλογικότητας.

Στην σχετική ανακοίνωση της η συνέλευση πολιτών αναφέρει:

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

Ο χρόνος τρέχει επικίνδυνα για όλους μας! Εσωτερική κι εξωτερική τρόικα μας ετοιμάζουν τη χαριστική βολή, με τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν. Μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Δεν μπορούμε να μένουμε βουβοί και να παρακολουθούμε σαν θεατές! Είναι κρίσιμες οι ώρες!

Ο αγώνας είναι μονόδρομος για μας. Οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης πρέπει να ανατραπούν. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να τελειώσουμε με τις βάρβαρες πολιτικές τους, πριν μας τελειώσουν όλους!

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ στην πλ. Ελευθερίας,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.09.2012, στις 7:00μμ

Ας κάνουμε την αρχή της αντίστασης, απέναντι σ' αυτούς που θέλουν να κλέψουν τη ζωή μας, που θέλουν να κλέψουν τη ζωή και τα όνειρα των παιδιών μας.

γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα (Μπρεχτ)...
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: