20.9.12

Αγριο ξεκατίνιασμα, μεταξύ Μαζούχ και Μορς...

Έκπληκτοι οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης παρακολουθούσαν το μεσημέρι της Τρίτης κατά τη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων, έναν καβγά ανάμεσα στους τρεις τροϊκανούς. Ξεκίνησε από... τη διαφωνία ανάμεσα στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον εκπρόσωπο τος Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η διαφωνία αυτή εξελίχθηκε σε καβγά.

***
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο κ. Κλάους Μαζούχ   και ο κ. Ματίας Μορς διαφωνούν μεταξύ τους για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για την αποδοτικότητά τους κτλ. Πολλές φορές οι υπουργοί διαπίστωναν διαφωνίες μεταξύ των τροϊκανών. Τόσο που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Τσούκαλης, που το έχει καταλάβει (κάποιοι προφανώς τον ενημέρωσαν) εισηγήθηκε στον κ. Φ. Κουβέλη: «Τώρα είναι ώρα να αξιοποιήσουμε τις διαφωνίες των τροϊκανών, ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

***
Οι πιο συχνοί καβγάδες ανάμεσα στους τροϊκανούς γίνονται, όπως έμαθα, για την αναγκαιότητα των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, για λανθασμένες εκτιμήσεις που έχουν όσον αφορά την επίδραση του PSI στο δημόσιο χρέος, για την μεταβίβαση της Αγροτικής, για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα και για το όφελος που θα προκύψει από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Όλες αυτές οι διαφωνίες, δείχνουν αυτό που έχει γράψει «Το Βήμα», ότι πολλές φορές οι τροϊκανοί δίνουν την εντύπωση ότι «δεν γνωρίζουν πού πατούν και πού πηγαίνουν».

Μου λένε επίσης, όσοι διαπραγματεύονται μαζί τους, ότι ο κ. Μαζούχ της EKT, αν και δεν μιλάει πολύ, είναι ο πλέον επίμονος. Συνήθως εμφανίζεται στις ατέρμονες διαπραγματεύσεις με ένα laptop και καταγράφει τα πάντα. Δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται online με τα «αφεντικά» του στην ΕΚΤ και τους παρέχει real picture on real time όσον αφορά την πορεία των συζητήσεων.

"BHMAτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: