3.9.12

Γιατροί εναντίον ΕΟΠΥΥ - «Αιχμάλωτοι» οι ασφαλισμένοι...


Εντείνεται η αναταραχή στο χώρο της Υγείας, καθώς μετά τους φαρμακοποιούς από σήμερα προχωρούν σε κινητοποιήσεις και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ξεκινά πενθήμερη επίσχεση εργασίας και προσανατολίζεται η...

κινητοποίηση να γίνει επαναλαμβανόμενη, βάσει των εξελίξεων που θα προκύπτουν για το ζήτημα.

Οι γιατροί ζητούν κατά βάση ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιών οφειλών ύψους 570 εκατ. ευρώ και την αποπληρωμή των νέων οφειλών ύψους 230 εκατ. ευρώ μέχρι και τον Ιούνιο, καθώς και δέσμευση για τήρηση της ισότιμης και δίκαιης αποπληρωμής των παρόχων εντός 45 ημερών, βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια στιγμή, στην αντεπίθεση περνάει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, που μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ άφησε υπόνοιες για παιχνίδια των γιατρών σε βάρος των ασφαλισμένων. Διεμήνυσε μάλιστα σε έντονο ύφος πως «δεν θα αφήσουμε να γίνει εμπόρευμα η εξέταση του ασφαλισμένου».

Ο κ. Βουδούρης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι του έχει ζητηθεί να παραιτηθεί και ξεκαθάρισε ότι «δεν προτίθεται» να το κάνει, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν «συμφέροντα» που πιέζουν για την απομάκρυνσή του.

Εν μέσω του έντονα τεταμένου κλίματος, γεφύρωμα των διαφορών των δύο πλευρών θα αναζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει στις 14.00 το προεδρείο του ΙΣΑ με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα γνωστοποιηθούν οι λόγοι και το πλαίσιο της επίσχεσης εργασίας που ξεκίνησε σήμερα και θα συζητηθούν τα κρίσιμα ζητήματα που ο ΙΣΑ έθεσε μέσω επιστολών και εξωδίκων.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, θα διεκδικηθούν:

1) η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους

2) η δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης χωρίς περιορισμούς (όσον αφορά τον αριθμό συνταγών, φαρμάκων και αναλωσίμων)

3) η δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα «Διαγνωστικά Κέντρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: