5.9.12

Δεν θα υπάρξει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τα μέτρα...


Aποσπασμα από τη συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέα Παπαδόπουλου στο ΒΗΜΑ FM:

Γενικώς είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση και δεν έχει να κάνει μόνο με τον κ. Βουδούρη, είναι προφανές ότι ... σε κανέναν βουλευτή και σε κανέναν πολιτικό αρχηγό δεν του αρέσουν αυτά τα μέτρα, κανένας πολιτικός αρχηγός δεν θέλει να κόβει συντάξεις ή θέλει να μειώνει μισθούς. Σε ό,τι αφορά...


...το συγκεκριμένο ερώτημα. Είναι ξεκάθαρο και σαφές ότι στο δικό μας το χώρο δεν υπάρχει ούτε η έννοια των διαγραφών, ούτε η έννοια να θέσουμε κάποιον εκτός κόμματος, εκτός κινήματος όπως ήτανε η χαρακτηριστική φράση του Α. Παπανδρέου.

-Ούτε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας θα υπάρξει;

Δεν μπορεί…είναι ακριβώς το ίδιο. Αν βάλεις κομματική πειθαρχία θα πρέπει να έχεις μετά και κάποια «ποινή» άρα είναι ακριβώς το ίδιο.

-Για ένα μείζον θέμα ενός κόμματος στο οποίο κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση γιατί να μην υπάρχει κομματική πειθαρχία; Είναι ενάντια στα πιστεύω σας;

Έχει να κάνει με την παράδοση του χώρου. Σας λέω ειλικρινά εμείς αν λέγαμε ότι θα κάνουμε κομματική πειθαρχία σε οποιοδήποτε θέμα θα ήμασταν παράταιροι, δηλαδή δεν θα ταίριαζε. Εγώ προτιμώ ο βουλευτής αυτό που κάνει να το πιστεύει παρά να του επιβάλεις κάτι γιατί μπορεί μετά από λίγο καιρό δεν ξέρω σε τι άλλο μπορεί να ψηφίσει πάλι η ίδια διαδικασία η οποία νομίζω εκ των πραγμάτων είναι αναποτελεσματική το είδαμε και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Από εκεί και πέρα όμως απομένει στον καθένα, στον κάθε βουλευτή, στο όποιο στέλεχος όπου διαφωνεί στην κρισιμότερη στιγμή της κοινοβουλευτικής πορείας της ΔΗΜΑΡ και θα παραβιάσει μια συμφωνία η οποία είναι με ευρύτατη πλειοψηφία το αν θα χωρά ή αν θα μπορεί να παραμείνει στο κόμμα, είναι θέμα του κάθε βουλευτή δεν είναι θέμα του κόμματος.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μου φαίνεται δύσκολο να λειτουργήσει ένα κόμμα με βουλευτές δυο ταχυτήτων, άλλων δηλαδή που πήραν το ρίσκο να ψηφίσουν τα μέτρα κι άλλων που επέλεξαν να φανούν πιο συμπαθείς στους ψηφοφόρους τους.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: