12.9.12

Με τη νομιμότητα, να καταπολεμήσουμε την παρανομία ...


Πυρά Ρουπακιώτη κατά ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...
Την έντονη αποδοκιμασία του στις μεθόδους της Χρυσής Αυγής και την προσπάθεια της να υποκαταστήσει τις κρατικές αρχές εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης καλώντας τους πολίτες να ... απομονώσουν φασιστικά και νεοναζιστικά στοιχεία.
Μάλιστα, εξήγγειλε την αυστηροποίηση του νομικού καθεστώτος για τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας τα οποία πλέον θα τιμωρούνται με ποινή πάνω από 3 χρόνια και με περιορισμό στη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπή της.

«Οι πράξεις της Χρυσής Αυγής προσβάλλουν παραδοσιακές αρχές δικαίου και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης νεοφασιστικών πρακτικών στη χώρα», τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης κάνοντας λόγο για μέγιστο κίνδυνο που απειλεί τη δημοκρατία και τους πολίτες. Επισήμανε δε ότι καταδικαστέα είναι κάθε εκδήλωση βίας και μίσους είτε κατά μεταναστών είτε κατά ελλήνων πολιτών.

Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε:

- Την προώθηση ρύθμισης για τον γεωντοπισμό κρατουμένων ή υποδίκων ή καταδίκων με τη χρήση συστήματος εντοπισμού (βραχιολάκι). Σχετική επιτροπή του υπουργείου επεξεργάζεται το πλαίσιο εφαρμογής, δηλαδή σε ποιους θα εφαρμόζεται( πλημμελήματα ή κακουργήματα ως 10 χρόνια κάθειρξη) καθώς και ποιος θα αναλαμβάνει το κόστος αγοράς τους.

-Πλέγμα νομοθετικών παρεμβάσεων για τις φυλακές με σημείο αιχμής την εξομοίωση των όρων χορήγησης αδειών σε όλους τους κρατούμενους ώστε να μπορούν και οι καταδικασμένοι για παραβάσεις του νόμου 3459/2006 (ναρκωτικά) να λαμβάνουν άδειες με τους ίδιους όρους που ισχύουν και για τους υπόλοιπους κρατουμένους. Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία ώστε να αρθεί η διαφορετική μεταχείριση ως προς τη χορήγηση αδειών που ισχύει σήμερα, η οποία πέραν της δημιουργίας αισθήματος αδικίας, εγείρει θέματα συνταγματικότητας ως προς την ισότητα και την αναλογικότητα της μεταχείρισης.

-Την αυστηροποίηση των ποινών για εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι πλέον θα καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη ακόμα κι αν αποδεικνύουν ότι είναι τοξικομανείς. Τελικά δεν αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών αλλά γίνεται πταίσμα (έως τρείς μήνες) όταν γίνεται σε ιδιωτικό χώρο και πλημμέλημα όταν γίνεται σε δημόσιο χώρο.

-Την άμεση προτεραιότητα στην εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων άνω των 150.000 ευρώ, σε διάστημα μηνών. Παράλληλα επεκτείνεται η εφαρμογή του νόμου για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων (πρώην υπουργών, γενικών γραμματέων, διοικητών, αιρετών κλπ) στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων ακόμα στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα , ΔΕΚΟ, και υπαλλήλων κρατικών τραπεζών.

Αναφορικά με τους μισθούς των δικαστών ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι στα κατώτατα κλιμάκια «συμμερίζεται την άποψη ότι δεν μπορούν να γίνουν περαιτέρω μειώσεις», εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι δικαστές δηλώνουν «και οι ίδιοι πως θα συμμετάσχουν στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: