4.9.12

Συντονίζονται για... τουριστικούς λόγους Καμίνης - Ολγα Κεφαλογιάννη...


Την τουριστική προβολή της Αθήνας με συνεργασία και συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων συζήτησαν την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη. Στη συνάντηση στην οποία μετείχαν ο... γενικός γραμματέας τουριστικών υποδομών και επενδύσεων του υπουργείου κ. Ι. Πυργιώτης, ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Ν. Καραχάλιος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής Οικονομικής Ανάπτυξης Αθήνας (ΕΑΤΑ) κ. Α. Γαληνός, έγινε αναφορά στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τους στόχους που έχουν τεθεί και τα χρονοδιαγράμματα με βάση τα οποία θα υλοποιηθεί η συνολική στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, που δεν προσδιορίζεται μόνο στο ιστορικό κέντρο αλλά επεκτείνεται και στις γειτονιές.

Στόχος της κοινής προσπάθειας είναι αφενός η αντιμετώπιση των προβλημάτων που σήμερα υφίστανται και αποτελούν αντικίνητρο για την τουριστική ανάπτυξη και αφετέρου, η δημιουργία νέων υποδομών προσέλκυσης επισκεπτών, όπως ο σχεδιασμός «διαδρομών» που θα περιέχουν ενδιαφέροντα στοιχεία της πόλης.

«Οφείλουμε να συνεργαστούμε στενά για να έχουμε άμεσα αποτελέσματα», τόνισε η υπουργός, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα «διαθέτει μια ανεξάντλητη ποικιλία από ενδιαφέροντα στοιχεία», από τον πολιτισμό, το θέατρο, τη μουσική, την αρχαία Ελλάδα, έως τη γαστρονομία, το παραθαλάσσιο μέτωπο και τις γειτονικές εξορμήσεις».

Από πλευρά του Δημάρχου Αθηναίων απαραίτητη κρίνεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς στόχος είναι να υπάρξουν συνέργιες και όχι αποσπασματικές ενέργειες. Στην κοινή προσπάθεια αναγκαίος είναι επίσης συντονισμός των δράσεων με την Περιφέρεια Αττικής. «Η συνέχιση και η ενδυνάμωση των προσπαθειών που καταβάλλονται, ώστε να μετατραπεί η Αθήνα σε ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, απαιτεί στρατηγική και στενή συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών με συνεχείς μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις», σημείωσε ο κ. Καμίνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: