27.9.12

Όλοι ήξεραν...


Δείτε όλα τα έγγραφα...
Εξώδικη ενημερωτική επιστολή φέρεται να είχε στείλει στις 11 Απριλίου 2011, προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, αλλά και σε όλους τους βουλευτές και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο ... επιχειρηματίας και πρώην συνέταιρος του Γιάννη Καρούζου, Γιώργος Ζωγραφάκης, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, ο Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Real News.

Στην επιστολή, την οποία ο κ. Νικολόπουλος επισυνάπτει στην ερώτηση του, ο κ. Ζωγραφάκης κάνει λόγο για τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη και βλάπτει οικονομικά το ελληνικό δημόσιο Κατηγορεί δε τον όμιλο Καρούζου για απάτες.

«Αυτό το οικονομικό έγκλημα διέπρατταν για πολλά χρόνια ωσότου βρέθηκε ένας έντιμος εφοριακός και δεν κατάφεραν να τον εξαγοράσουν. Τότε το έγκλημα αυτό έφτασε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά δυστυχώς με διάφορα νομικά κόλπα κατάφεραν επί δέκα χρόνια να δικάζονται και ποτέ να μην καταδικάζονται, ώσπου το ζεύγος Καρούζου προσέγγισε έναν πρώην υπουργό και έναν πρώην μεγάλο Αξιωματούχο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και αυτοί οι δύο , οι καθένας από το πόσο του, κατάφεραν να βγάλουν λάδι το ζεύγος Καρούζου», αναφέρει σε κάποιο σημείο.

Στη συνέχεια ο κ. Ζωγραφάκης περιγράφει πως στήθηκε το «μεγάλο κόλπο», όπως το χαρακτηρίζει: «Προσέλκυσαν διάφορους βουλευτές, υπουργούς και γενικά οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο κόλπο και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και των τραπεζών», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην εξώδικη ενημερωτική επιστολή του. Ενώ, παρακάτω επισημαίνεται : «Όπως καταλαβαίνετε κύριε πρόεδρε όλα αυτά δεν τα διέπραξαν μόνοι τους είχαν και βοηθούς, και οι βοηθοί ήταν: Οι παλιοί που τους γλύτωσαν από την φυλακή, επίσης οι παλιοί τους συνεργάτες (λογιστές κλπ) που προϋπήρχαν από την εποχή των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και οι νέοι όπως υπουργοί, βουλευτές (των προηγούμενων), Τραπεζίτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι».

Στην επιστολή δεν αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου, οπότε είναι άγνωστο, αν η επιστολή είχε φτάσει στους βουλευτές.

O κ. Ζωγραφάκης αναφέρεται στον τότε υπουργό Οικονομικών,«Κ. Υπουργέ σας έχω στείλει τόσες καταγγελίες που όσο και αν προσπαθήσετε να με πείσετε ότι δεν έφτασε στα χέρια σας τίποτα, δεν μπορώ να σας πιστέψω. Το μόνο που κατάφερα με τόσες πολλές καταγγελίες είναι να δώσετε και παράσημα στον κύριο Καπελέρη μη τυχόν δεν μπορέσει να προστατεύσει καλά τους φοροφυγάδες».

Σημειώνεται ότι όπως αποκάλυψε η Real News, ο Γιώργος Ζωγραφάκης σε ενημερωτική του επιστολή του προς το ΣΔΟΕ αναφέρει ότι «ο πραγματικός σκοπός του Ομίλου ήταν να κλέβει το δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιων πρώην υπουργών», χωρίς να τους κατονομάζει. Ο πρώην συνέταιρος του κουμπάρου του Προέδρου της Βουλής, καταγγέλλει ότι ο Όμιλος είχε αναλάβει το «ξέπλυμα» των χρημάτων που έπαιρναν οι πρώην υπουργοί από μίζες και στην συνέχεια την αποστολή τους στο εξωτερικό.
enikos.gr






















Δεν υπάρχουν σχόλια: