24.9.12

ΚΥΠΡΟΣ: Κόντρα» ΑΚΕΛ – ΕΔΕΚ για την πρόσκληση Λιλλήκα προς τους αριστερούς ψηφοφόρους...

Λευκωσία: Συνεχίστηκε σήμερα η αντιπαράθεση αναφορικά με την πρόσκληση που απηύθυνε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, προς το ΑΚΕΛ για στήριξη της υποψηφιότητάς του στο δεύτερο γύρο των εκλογών και της πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα του ...
ΑΚΕΛ προς την ΕΔΕΚ να δηλώσει από τώρα ότι στο δεύτερο γύρο θα στηρίξει την υποψηφιότητα Μαλά.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δηλώσεις στο πρωινό δρομολόγιο, απέδωσε σκοπιμότητα στην πρόσκληση του ΑΚΕΛ.

«Φαίνεται», είπε, «ότι λησμονούν τους λόγους για τους οποίους η ΕΔΕΚ αποχώρησε από την κυβέρνηση για να σώσει την πολιτική της αξιοπιστία και αξιοπρέπεια».

Είπε επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία, ούτε σε πολιτική βάση, αφού ο υποψήφιος που στηρίζει Αριστερά, ήταν και είναι σταθερός και ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι αν το ΑΚΕΛ επιθυμεί να ανακοπεί η πορεία του Νίκου Αναστασιάδη προς την Προεδρία, θα πρέπει να σταθεί δίπλα στην ΕΔΕΚ και να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα.

Είπε ακόμη ότι το δίλημμα δεν είναι ο δεύτερος γύρος των εκλογών, αλλά ο πρώτος, αφού σε αυτόν θα κριθεί το αποτέλεσμα.

«Εμείς», πρόσθεσε, «θα δώσουμε τη μάχη για να είναι στον δεύτερο γύρο ο Γιώργος Λιλλήκας, που είναι ο μόνος που μπορεί κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου για την Προεδρία, Σταύρου Μαλά, Τάκης Χατζηγεωργίου, σε δηλώσεις επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, έκανε λόγο για θρασύτητα του Γιώργου Λιλλήκα να απευθυνθεί προς τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ.

«Θεωρώ», είπε, «ότι μόνο ο Γιώργος Λιλλήκας θα μπορούσε να απευθύνει αυτή την πρόσκληση, χωρίς να ερυθριά».

Ο κ.Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι για να μπορεί να απευθύνει τέτοια πρόσκληση, ο κ. Λιλλήκας θα πρέπει πρώτον να επιστρέψει στον κόσμο της Αριστεράς και δεύτερον να δηλώσει από τώρα ότι στον δεύτερο γύρο θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά.

«Θα πρέπει να διανύσει πολλά μίλια ο κ. Λιλλήκας για να μπορεί να απευθύνεται στον κόσμο του ΑΚΕΛ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγεωργίου.

Είπε ακόμη ότι δεν βλέπει πιθανότητα να βρίσκεται στον δεύτερο γύρο ο κ. Λιλλήκας και πρόσθεσε ότι μόνο ο Σταύρος Μαλάς έχει τη δυνατότητα άντλησης ψήφων....
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: