22.9.12

Συνάντηση με τον Πάπα θα έχει ο Σαμαράς...

Δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο θα γίνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη μία το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), μαζί με τους άλλους πρωθυπουργούς που μετείχαν στη... διεθνή διάσκεψη των κεντροδεξιών κομμάτων στη Ρώμη.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του ταξιδιού του και από τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζει έναν σύμμαχο της χώρας εν όψει και των δύσκολων διαπραγματεύσεων που έχει μπροστά του στις Συνόδους Κορυφής.

Ο κ. Μόντι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό ότι, παράλληλα με την δημοσιονομική σταθερότητα, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την κοινωνική συνοχή και να αποφασιστούν σε κεντρικό επίπεδο πολιτικές που να τονώσουν την ανάπτυξη στις χώρες της ΕΕ.

Ο κ. Μόντι δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , κάτι που τόνισε και στην ανακοίνωσή του μιλώντας για «ακεραιότητα της ευρωζώνης».

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η επιβολή φόρου στα ακίνητα και απέκλεισε την περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: