14.9.12

Επιχείρηση «συνοχή» στην ψήφιση των μέτρων ...


Την παλιά τους τέχνη, αυτή του... μασάζ στους βουλευτές πριν από μία κρίσιμη ψηφοφορία έχουν ξεκινήσει και πάλι στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει της ψηφοφορίας για το σκληρό πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δις ευρώ στη Βουλή.

Τα... μέτρα θεωρούνται τόσο επώδυνα, που στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι κανένα κόμμα δεν θα βγει... αλώβητο. Ελπίζουν όμως ότι οι βουλευτές τους θα δείξουν σθένος, «θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» για άλλη μια φορά, όπως λένε και οι τελικές απώλειες, θα είναι ελάχιστες.

Αυτό προσπαθεί να επιτύχει ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντώντας κατά ομάδες τους βουλευτές του, πότε στην Ιπποκράτους και πότε στη Βουλή. Μεταξύ αυτών των «ομάδων» πάντως, προς ώρας, δεν έχουν βρεθεί οι αποκαλούμενοι «συνήθεις ύποπτοι» Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όχι μόνο γιατί έχουν διαμηνύσει, ο καθένας με τον τρόπο του, ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα, αλλά και γιατί οι σχέσεις τους με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο κόκκινο. Την ίδια ώρα, επιχειρείται τα μέτρα να εμφανιστούν ως... ηπιότερα τρόπον τινά από αυτά που περιγράφονται στον Τύπο.

Ήδη χθες, μιλώντας στον Real FM 97,8, ο Πάρις Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι το 1,5 δις ευρώ που υπέδειξαν με επιστολή τους τέσσερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη Παρασκευή ως έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία έγινε αποδεκτό από το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.

«Αποδείχθηκε πανηγυρικά στην τεχνική σύσκεψη που έγινε μεταξύ τρόικας και υπουργείου Εργασίας ότι όντως υπάρχουν αυτά τα λεφτά και μάλιστα, είναι και ελαφρώς υποεκτιμημένη η πρόβλεψή μας», είπε, εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητά του ότι «δεν χρειαζόμαστε μέτρα 11,5 δις αλλά δέκα».

Άφησε μάλιστα και έτερο παράθυρο... ριζικής αλλαγής της ατζέντας, αναφερόμενος στην έκθεση που παρουσίασε η Alpha Bank - και για την οποία έγινε ειδική σύσκεψη στελεχών στην Ιπποκράτους - για την οποία υποστήριξε ότι «αν έτσι έχουν τα στοιχεία, δηλαδή με περισσότερα έσοδα και λιγότερες δαπάνες, άρα με πλεόνασμα, τότε το ζήτημα των 11,5 δις αλλάζει ριζικά ως συζήτηση». Ο ίδιος εμφανίστηκε μάλιστα σίγουρος ότι «θα είμαστε 33 που θα ψηφίσουμε όλοι μαζί» και έτσι θα αποδειχθεί «πανηγυρικά» ότι «η κυβέρνηση δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ», όπως είπε, επαναλαμβάνοντας την πάγια άποψή του.

Σε μία προσπάθεια δε, να δείξει ότι οι όποιες εξελίξεις, επηρεάζονται άμεσα από το ΠΑΣΟΚ και δεν χειρίζονται αποκλειστικά από τη ΝΔ, γνωστοποίησε ότι κλήθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ - που έχουν άλλωστε το know how λόγω πρότερης ενασχόλησης όσο ήταν στην κυβέρνηση - να βοηθήσουν τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να γίνουν δεκτά όσα προτείνει η χώρα μας στην μείωση των λειτουργικών δαπανών του κράτους.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: