12.9.12

Το «καψόνι» της Λαγκάρντ στον Σαμαρά ...




Υπέρ ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά του λεγόμενου επίσημου, τάσσεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Αυτό αναμένεται να... επαναλάβει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κατά την συνάντηση που θα έχουν στη Λευκωσία, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Η κ. Λαγκάρντ προσεκλήθη να παραστεί στο άτυπο Eurogroup που θα λάβει χώρα εκεί και το παράδοξο είναι πως ενώ θα μπορούσε να κάνει μια στάση στην Αθήνα, πηγαίνοντας προς τα εκεί, προτίμησε να ζητήσει από τον Έλληνα πρωθυπουργό να «κατέβει» στο νησί. Ένδειξη κι αυτή της αδύναμης θέσης στην οποία έχει περιέλθει διεθνώς η χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Σαμαράς, παρόλα αυτά θα πάει τελικώς στη Λευκωσία, αλλά δεν θα παρακολουθήσει τις εργασίες του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Θα δει την κ. Λαγκάρντ, θα ακούσει την πρόταση της για το «κούρεμα» και θα επιστρέψει στην Αθήνα, αυθημερόν. Τουλάχιστον, αυτό προβλέπει το πρόγραμμα του. Εκτός κι αν κάτι αλλάξει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή …
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: