16.9.12

Σημαντικές μειώσεις διδάκτρων στα φροντιστήρια λόγω της κρίσης...


Αποκλιμάκωση τιμών καταγράφεται για τη νέα σχολική χρονιά στα δίδακτρα των φροντιστηρίων τόσο της μέσης εκπαίδευσης όσο και των ξένων γλωσσών που σε σύγκριση με πέρυσι που φτάνουν μέχρι και το -48%, σύμφωνα με ... τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης διαπιστώθηκε μέση μεταβολή -11,2% με τις μεγαλύτερες μειώσεις να παρατηρούνται στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου.

Συγκεκριμένα, στο 68% του δείγματος καταγράφηκαν αρνητικές μεταβολές σε σύγκριση με πέρσι, στο 27% οι τιμές παρέμειναν σταθερές και μόλις στο 5% καταγράφηκαν κάποιες μικρές ανατιμήσεις.

Στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών η μέση μεταβολή υπολογίζεται στο -2,8%, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να παρατηρούνται στις πρώτες τάξεις, ενώ σε ακόμα μικρότερες τάξεις μάλιστα (π.χ. νηπιακές) υπάρχουν προσφορές ακόμα και δωρεάν.

Συγκεκριμένα, στο 31% του δείγματος καταγράφηκαν αρνητικές μεταβολές σε σύγκριση με πέρσι, στο 66% οι τιμές παρέμειναν σταθερές και μόλις στο 3% καταγράφηκαν μικρές ανατιμήσεις.

Στην επεξεργασία των στοιχείων δεν έχουν συμπεριληφθεί τυχόν οριζόντιες εκπτώσεις ή ειδικές προσφορές σε κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: