22.9.12

Σκουπιδότοπος μέσα σε υδροβιότοπο ...


Δεν φτάνουν τα φυτοφάρμακα που έχουν μολύνει τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, στον κάμπο, τον μολύνουμε ρίχνοντας και τα σκουπίδια μας. Παράδειγμα τα μπάζα και διαφόρων ειδών σκουπίδια, που έχουν ρίξει ασυνείδητοι, δίπλα στον ταμιευτήρα των Ναμάτων (19 χλμ από Λάρισα κοντά στον Ταμιευτήρα της Κάρλας).
Οι δράστες φαίνεται ότι ...
ξεφορτώθηκαν στο σημείο αυτό ό,τι δεν χρειάζονταν πλέον στο σπίτι τους, παλιές καρέκλες, πλαστικά είδη..., δημιουργώντας έναν σκουπιδότοπο, δίπλα σε υδροβιότοπο.
Δυστυχώς πρόκειται για μια ακράδαντη απόδειξη ανθρώπινης αδιαφορίας και έλλειψης σεβασμού απέναντι στη γη που μας τρέφει.
Την όμορφη εικόνα του υδροβιότοπου- ταμιευτήρα, με τους πληθυσμούς των υδρόβιων και παρυδάτιων πτηνών, να δημιουργούν μια ξεχωριστή νότα, μέσα στην απεραντοσύνη του θεσσαλικού κάμπου, μαυρίζουν κάποιοι που θεωρούν ότι ο τόπος τους ανήκει.
Αυτή την κληρονομιά θα παραδώσουμε στις νέες γενιές, που επισκέπτονται τους ταμιευτήρες για να γνωρίσουν καταφύγια πλούσιας ορνιθοπανίδας; Ποιο παράδειγμα να πάρουν, όταν δίπλα στον κύκνο και στον κορμοράνο, βλέπουν την πλαστική σακούλα;
Πώς θα πείσεις αυτή τη γενιά ότι πρέπει να σέβεται το περιβάλλον, όταν παντού υπάρχουν παραδείγματα της καταστροφικής μανίας των υποτίθεται πιο ώριμων ενηλίκων;
Eφ. Ελευθερία Λ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: