18.9.12

Λαθροϋλοτόμοι και στο νομό Καρδίτσας...


Πολλούς τόνους καυσοξύλων που προήλθαν από παράνομη υλοτόμηση κατέσχεσε μέχρι και χθες το Δασαρχείο Καρδίτσας στην προσπάθειά του να σταματήσει την λαίλαπα της λαθροϋλοτομίας που μαστίζει τα δάση της περιοχής αρμοδιότητάς του.
Από τις επιχειρήσεις...
ελέγχου των αρμοδίων υπαλλήλων που βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο στα δασικά συμπλέγματα, κατάφεραν να παραπέμψουν στη δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν 33 λαθροϋλοτόμους.

Παράλληλα κατασχέθηκαν αλυσοπρίονα, ερπιστριοφόρος φορτωτής, φορτηγό αυτοκίνητο, αγροτικά αυτοκίνητα και κλούβες τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον στον βωμό του κέρδους.

Όσον αφορά στην ξυλεία που κατασχέθηκε αφορά επί το πλείστον καυσόξυλα αειφύλλων, πλατυφύλλων, δρυός, πλατάνου κλπ. Αυξήθηκαν όσο ποτέ άλλοτε τα κρούσματα της λαθροϋλοτομίας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δασαρχείου Καρδίτσας καθημερινώς δίνουν μάχη με σκοπό να διαφυλάξουν το φυσικό πλούτο από αυτή την ανθρώπινη καταστροφική μανία ερχόμενοι αντιμέτωποι πολλές φορές με απειλητικές συμπεριφορές δραστών.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι αυξημένες ανάγκες του κόσμου σε καυσόξυλα ώθησαν περισσότερους στην παρανομία. Το Δασαρχείο Καρδίτσας με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει, καταφέρνει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες φύλαξης που παρουσιάστηκαν φέτος.

Εφ. Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: