14.9.12

Αντίδραση κατοίκων για ποινή παύσης σε ιερέα που τέλεσε βάπτιση και γάμο την ίδια μέρα...


ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Έντονα αντιδρούν οι κάτοικοι του Αγίου Βλασίου στην απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου να θέσει σε αργία ενός μήνα από τα καθήκοντά του τον ιερέα της ενορίας τους, επειδή τέλεσε βάπτιση και γάμο την ίδια μέρα, κάτι που απαγορεύεται.

Μάλιστα, το Τοπικό Συμβούλιο που...
συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, καταδικάζει την απόφαση του Μητροπολίτη, να τιμωρήσει τον ιερέα και ζητά την άμεση άρση της τιμωρίας. Επιπλέον, οι κάτοικοι δηλώνουν, ότι αν η Μητρόπολη αποστείλει άλλον ιερέα να ιερουργήσει την Κυριακή, δεν θα το επιτρέψουν.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με εγκύκλιο της Μητρόπολης Δημητριάδος, η ταυτόχρονη τέλεση των δύο αυτών μυστηρίων την ίδια ημέρα απαγορεύεται, και γι’ αυτό το λόγο συνιστάται, ο ιερέας να τελεί τη βάπτιση, για παράδειγμα, το Σάββατο, και το γάμο την Κυριακή.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τόνισε, πως ο συγκεκριμένος ιερέας τέλεσε την ίδια ημέρα τη βάπτιση και το γάμο, ενώ γνωρίζει πως αυτό απαγορεύεται. Έτσι, του επιβλήθηκε η αργία από τα καθήκοντά του για ένα μήνα, προκειμένου να αποθαρρυνθούν τυχόν μιμητές. Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοιο συμβάν έχει σημειωθεί ακόμη μία φορά κατά το παρελθόν, οπότε επιβλήθηκε επίσης αργία στον ιερέα.

Το Τοπικό Συμβούλιο, έπειτα από πίεση των κατοίκων, συνεδρίασε εκτάκτως προχθές Τετάρτη, μετά από προφορική πρόσκληση του προέδρου Απ. Βενούτσου. Όπως επισήμανε ο ίδιος στην εισήγησή του, το χωριό έχει αναστατωθεί από την τιμωρία που επιβλήθηκε στον ιερέα από τον Σεβασμιώτατο.

«Ο ιερέας μας, Γ.Ρ. για 45 και πλέον έτη, διακόνησε με επιτυχία στο χωριό μας και παρά το ότι έχει συνταξιοδοτηθεί προ 10ετίας, συνεχίζει να λειτουργεί αφιλοκερδώς στα 80 του έτη». Ο πρόεδρος εισηγήθηκε, το τοπικό συμβούλιο να καταδικάσει την απόφαση του Μητροπολίτη να τιμωρήσει τον ιερέα και να ζητήσει την άμεση άρση της τιμωρίας, κάτι που έγινε ομόφωνα αποδεκτό.
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: