24.9.12

Απόστολος Κακλαμάνης: Οικονομικά-μιντιακά συμφέροντα, στιγματίζουν ανεύθυνα βουλευτές...

Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών αλλά και «των οικονομικών μιντιακών συμφερόντων που λειτουργούν ως 5η φάλαγγα της Δημοκρατίας» εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης με αφορμή τα... δημοσιεύματα που αναφέρονται σε παράνομο πλουτισμό πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη «εδώ και μερικές εβδομάδες, όπως κατά διαστήματα συμβαίνει κατά την τελευταία τριετία, που η χώρα αντιμετωπίζει ένα αδυσώπητο οικονομικό πόλεμο, η κοινή γνώμη των ανύποπτων για τις μεθόδους της 5ης φάλαγγας που συγκροτούν διάφορα πολιτικά και οικονομικο-μιντιακά συμφέροντα και υπονομεύει συστηματικά την εθνική προσπάθεια, δέχεται κατά ριπάς «έγκυρες» πληροφορίες για λίστες πολιτικών, βουλευτών πρώην και νυν και άλλων αξιωματούχων του κράτους που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ή άλλες υπηρεσίες για παράνομο πλουτισμό, την ώρα που ευρύτατα λαϊκά στρώματα στερούνται τον επιούσιο, μαστίζονται από την ανεργία κ.ο.κ.»

Πρώην πρόεδρος σημειώνει ότι «ουδέποτε, όμως, μέχρι τώρα και με την εξαίρεση των Τάσου Μαντέλη και Ακη Τσοχατζόπουλου που ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» τους από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής βοήθησε ουσιαστικά τη Δικαιοσύνη στο έργο της, το περίφημο Σ.Δ.Ο.Ε. δεν έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες και στοιχειοθετημένες περιπτώσεις νυν ή και πρώην βουλευτών.»

Αντιθέτως, τονίζει, «με τη συνέργεια ικανής μερίδας ΜΜΕ συμβάλλει στην επιδιωκόμενη από την αναφερόμενη 5η φάλαγγα απαξίωση των πάντων. Ετσι μπορούν να διαφεύγουν μέσα στο πλήθος των «υπόπτων» και οι πραγματικοί λυμεώνες – κοινώς «λαμόγια του δημοσίου», ενώ ο λαός καλείται σε έναν αγώνα υπό αμφισβητούμενης εντιμότητας και πατριωτισμού ηγεσία.»

Ο κ. Κακλαμάνης κατηγορεί τον υπουργός Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι με ιδιαίτερη ευκολία «προσδίδει «γενικώς και αορίστως» κύρος σε φήμες και διαρροές πραγματικών ή ανύπαρκτων στοιχείων για μέλη του Κοινοβουλίου, αντί να διατάξει έλεγχο για τους δράστες αυτών και πρωτίστως να επιβάλλει άμεση διαλεύκανση και άμεση ενημέρωση της Βουλής και της Δικαιοσύνης για συγκεκριμένα πάντοτε πρόσωπα και πράξεις.»

Τέλος, ερωτά τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα:

1. Ποιαν αξία φαντάζεται ότι θα έχει για τη χειραγωγούμενη κοινή γνώμη η ψήφος υπέρ των αναγκαίων, κατά την άποψη, του μέτρων οποιουδήποτε στιγματιζόμενου ανευθύνως βουλευτή, όταν οι απλοί πολίτες θ' αμφιβάλλουν αν είναι καρπός πατριωτικής επιλογής και όχι συναλλαγής ή εκβίασης, όπως η 5η φάλαγγα θα διαρρέει και η κοινή γνώμη θα είναι πρόσφορη να πιστέψει; και αν

2. Θα ανακοινώσει αν και για ποιούς εν ενεργεία βουλευτές διεξάγεται συγκεκριμένη έρευνα ώστε να δοθεί η δυνατότητα σ' αυτούς είτε να αντικρούσουν αμέσως και αποτελεσματικά την όποια κατηγορία, είτε να απόσχουν από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα επικείμενα μέτρα, έργο για το οποίο οφείλουν να ενεργήσουν κατά συνείδησιν;

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: