28.9.12

Ξενογιαννακοπούλου: Απαράδεκτο να δημιουργούνται σκιές και υπόνοιες...


Στις λίστες του ΣΔΟΕ που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο για το «πόθεν έσχες» και στην αναφορά του ονόματός της σε αυτές στάθηκε σε δήλωσή της, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Συγκεκριμένα, διεμήνυσε πως προτίθεται να ασκήσει κάθε έννομο δικαίωμα στο βαθμό που οι αναφορές στο...
πρόσωπό της θίγουν την τιμή και την υπόληψή της.

Αναλυτικά η δήλωση της Μ. Ξενογιαννακοπούλου:

«Σχετικά με την αναφορά του ονόματός μου σε λίστες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, θέλω με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσω ότι η πολιτική μου διαδρομή υπήρξε πάντα διαφανής και κρυστάλλινη, όπως και η περιουσιακή μου κατάσταση που αποτυπώνεται στις δηλώσεις πόθεν έσχες, που έχουν εξάλλου δημοσιευθεί.

Στη δημοκρατία είναι αυτονόητο και αναγκαίο οι πολιτικοί και όσοι ασκούν δημόσια διοίκηση να είναι στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών, κάτω όμως από τις διαδικασίες που θέτει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και το κράτος δικαίου. Είναι απαράδεκτο για ελέγχους σε εξέλιξη χωρίς αποτελέσματα, να καλλιεργούνται φήμες μέσα από ανεπίσημες διαρροές, να επιχειρείται αδιάκριτη ισοπέδωση, ενοχοποίηση, στοχοποίηση και λασπολογία. Προκαλεί εντύπωση και τίθεται το ερώτημα ποιο κέντρο κατασκευάζει λίστες και κάνει διαρροές, γιατί επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ποιος επιχειρεί να ενοχοποιήσει συλλήβδην και να θέσει τον πολιτικό κόσμο σε ομηρία.

Πληροφορούμαι από τα δημοσιεύματα ότι η αναφορά του ονόματός μου γίνεται σε σχέση με έλεγχο των μελών της διακομματικής επιτροπής προμήθειας τρόλεϊ από τον ΗΛΠΑΠ πριν μια δεκαετία, το 2002. Ως Γενική Γραμματέας Εμπορίου εκείνη τη περίοδο συμμετείχα θεσμικά εκ του νόμου, ex officio, στις διακομματικές επιτροπές, μεταξύ των οποίων και σε ορισμένες συνεδριάσεις της συγκεκριμένης διακομματικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν εξάλλου, πέραν των άλλων Γενικών Γραμματέων Υουργείων, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, καθώς και δύο δικαστικοί λειτουργοί.

Οι αποφάσεις σε κάθε στάδιο του διαγωνισμού πάρθηκαν αφού τα σχετικά ερωτήματα λύθηκαν ενώπιον αρμόδιων δικαστηρίων και σύμφωνα με τις αποφάσεις τους, και οι καταρτισθείσες συμβάσεις εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια του αρμόδιου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρχει διαδικασία ελέγχου σε εξέλιξη, πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί με ταχύτατους ρυθμούς, και τα αποτελέσματα της να δημοσιοποιηθούν, γιατί είναι απαράδεκτο να δημιουργούνται σκιές και υπόνοιες. Αυτό οφείλει να εξασφαλίσει και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Από την πλευρά μου επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε έννομο δικαίωμα μου στο βαθμό που οι αναφορές στο πρόσωπό μου θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου» ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: