3.9.12

Απών από τα "γενέθλια", ο Λοβέρδος...


Τι θα κάνουν τα υπόλοιπα "πρωτοκλασάτα"στελέχη του κόμματος...
Τη βούλησή του για «διαζύγιο» με το ΠΑΣΟΚ εκδηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που αποφάσισε να μην παραστεί στην σημερινή εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη, όπου θα παρουσιαστεί και ο νέος ήλιος του ΠΑΣΟΚ με το πράσινο και πορτοκαλί (;) χρώμα.

Πέραν ίσως και από την... πολιτική ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, η μάχη των εντυπώσεων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την ανταπόκριση ή όχι πολλών «πρωτοκλασάτων» στελεχών στην πρόσκληση του Προέδρου του κόμματος. Ο Ευ. Βενιζέλος, μάλιστα, στα περισσότερα στελέχη τηλεφώνησε προσωπικά ο ίδιος.

Η μη συμμετοχή του Ανδρέα Λοβέρδου, πάντως, έχει ίσως την ισχυρότερη αξία, καθώς ο πρώην υπουργός φέρεται να έχει λάβει σχεδόν οριστική απόφαση «να τα σπάσει» με την Ιπποκράτους, προφανώς με κατεύθυνση ίδρυσης νέου φορέα. Στο γραφείο του, άλλωστε, συνεχίζει τις επαφές του με στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί σε θέματα κομματικού συστήματος. «Διαθέτω την ενεργό σιωπή, διότι προέχει το πολύ βαρύ φορτίο της χώρας. Το διάστημα αυτό ουδείς δικαιούται να θέσει θέμα. Όταν η κατάσταση περί τα τέλη Οκτωβρίου ξεκαθαρίσει, τότε υπάρχουν τα περιθώρια να προχωρήσεις στις κινήσεις στο κόμμα σου» συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του, αν και κάποιοι δεν αποκλείουν ο Α. Λοβέρδος να προχωρήσει σε κινήσεις και εντός του Σεπτεμβρίου.

Απών από την εκδήλωση θα είναι και ο Γιώργος Φλωρίδης, «σύμμαχος» και… συνοδοιπόρος πλέον, όπως όλα δείχνουν, του Ανδρέα Λοβέρδου, όπως και ο Ηλίας Μόσιαλος, που με την κίνησή του «Δυναμική Ελλάδα» ετοιμάζει την Παρασκευή εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη.

Θετικοί Άννα και Αλέκος

Θετικοί στο να παραστούν στην εκδήλωση είναι και η Άννα Διαμαντοπούλου με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, που θα λάβουν, πάντως, τις οριστικές τους αποφάσεις σήμερα. Και οι δυο προειδοποιούν πάντως πως οι θέσεις τους για το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο δεν αλλάζουν. Τις προθέσεις του δεν έχει ξεκαθαρίσει και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που μάλλον θα παραβρεθεί. Βέβαιη θεωρείται και η συμμετοχή του Κώστα Λαλιώτη, όπως - εκτός απροόπτου - και του Γιάννη Ραγκούση.

Ο Κώστας Σημίτης

Στο τηλεφώνημα Βενιζέλου δεν αναμένεται να ανταποκριθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που, άλλωστε, δεν συμμετείχε και επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.

Παρών ο Γιώργος

Αντιθέτως, παρών θα είναι ο Γ. Παπανδρέου, που επιστρέφει νωρίτερα από το Κέιπ Τάουν, όπου επανεκλέχτηκε Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προκειμένου να λάβει μέρος στην εκδήλωση.

Τηλεφώνημα Χρυσοχοΐδη

Απών από την εκδήλωση θα είναι και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, αφού βρίσκεται στο εξωτερικό. Προκειμένου, μάλιστα, να μην παρεξηγηθεί η απουσία του, τηλεφώνησε χθες στον Ευ. Βενιζέλο.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: