4.9.12

«Δεν αντέχονται άλλο τυφλά οριζόντια μέτρα»...


Σύμμαχο στο πρόσωπο του Γιάννη Ραγκούση βρήκαν οι δήμαρχοι της χώρας, με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών να προειδοποιεί ότι «δεν αντέχονται άλλο τυφλά οριζόντια μέτρα» και ότι οι περικοπές στην... Αυτοδιοίκηση, στην έκταση μάλιστα που σχεδιάζονται, αποτελούν «πολλαπλό λάθος. Λάθος θεσμικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτικό».

«Είναι από κάθε άποψη άδικο, αδικαιολόγητο και καταστροφικό να προχωρήσουν οι "τυφλές" περικοπές στην Αυτοδιοίκηση» αναφέρει χαρακτηριστικά σε e-mail που απέστειλε σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
«Αν επρόκειτο έτσι να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην ζώνη του Ευρώ τότε ανεπιφύλακτα και πρώτος θα έλεγα ναι σε κάθε μέτρο, ακόμα και αν- όπως συμβαίνει τώρα- θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια την υπόσταση της Αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, δεν πρόκειται περί αυτού. Ζητούνται σήμερα μέτρα σε βάρος της αυτοδιοίκησης, η οποία έκανε τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, για να μην αναληφθεί το πολιτικό κόστος να υλοποιηθούν οι αντίστοιχες απαραίτητες διαρθρωτικές πολιτικές στην Υγεία, την Παιδεία, την Άμυνα, τη Δημόσια Τάξη και τη Δικαιοσύνη. Προκειμένου δηλαδή να αποφευχθεί ο κόπος να προχωρήσει , τώρα που πάση θυσία πρέπει , ο αναγκαίος "Καλλικράτης" σε αυτούς τους τομείς.

Αυτή όμως είναι μια Πολιτεία που "τιμωρεί" αντί να επιβραβεύει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Και αυτό συνιστά ένα βαρύτατο πολιτικό λάθος, πέραν της δημοσιονομικής και διοικητικής αστοχίας των μέτρων».

Και συνεχίζει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών. «Όλα αυτά μάλιστα την ίδια στιγμή και από το ίδιο πολιτικό προσωπικό που επανίδρυσε το, κατά τα άλλα άνευ λόγου ύπαρξης, Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, τροποποίησε τον νόμο για τα ΑΕΙ γιατί έτσι ήθελε το λόμπι των καθηγητών της εκπαιδευτικής παρακμής καθώς και υπέκυψε στις πιέσεις και στις απειλές επαγγελματικής συντεχνίας που "διεκδίκησε" και πέτυχε (σπάζοντας γραφεία βουλευτών και ρίχνοντας λάδια στον προβλήτα του Πειραιά όταν διέρχονταν λεωφορεία με τουρίστες ) να θεσμοθετηθεί πριν από λίγους μήνες -στην Ελλάδα της χρεοκοπίας -το "δικαίωμα" της συντεχνίας αυτής στη φοροδιαφυγή και στην ιδιοποίηση δημόσιας περιουσίας όπως είναι οι άδειες δημοσίας χρήσης επιβατηγών αυτοκινήτων. Πάντα σύμφωνα με τις επιχώριες έξεις του πολιτικού μας κατεστημένου, παλιού και νέου».

Και καταλήγει στο e-mail του ο Γιάννης Ραγκούσης: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν γίνεται να αποφύγουμε τις αλλαγές, δεν αντέχονται άλλο τυφλά οριζόντια μέτρα.

Η χώρα χρειάζεται τώρα ένα σαρωτικό πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών. Οτιδήποτε άλλο είναι αδιέξοδο, άδικο και μη συμβατό με την κοινή συνισταμένη των εκλογών.

Η χώρα τώρα χρειάζεται να προχωρήσει ο Καλλικράτης παντού κι όχι να γονατίσει ο μόνος Καλλικράτης που έχει θεμελιωθεί».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: