15.9.12

Σκοτωθείτε, αλλά για κάποιον άλλο λόγο...


Στο παρελθόν καταγγέλθηκε ότι επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία και απαρτίζεται από βουλευτές διαφορετικών κομμάτων. Χτες η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, το Πρώτο Θέμα, κατήγγειλε ότι...
εκβιάζεται από αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Συνηθισμένο, στην δύστυχη ελληνική πραγματικότητα. Προσέξτε, όμως, κάτι ασυνήθιστο: «Στον άθλιο αυτό πόλεμο δυστυχώς στρατεύθηκαν και βουλευτές προοδευτικών (!) κομμάτων, στηρίζοντας με ερωτήσεις στη Βουλή τα συμφέροντα».

Η συγκεκριμένη εφημερίδα καταγγέλλει ότι έχει πέσει θύμα συμφερόντων, επειδή πέτυχε μία καλή εμπορική συμφωνία με αλυσίδα πρατηρίων βενζίνης και προσφέρει εκπτωτικό κουπόνι για καύσιμα στους αναγνώστες της. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρέπει να είναι μία πραγματικά πετυχημένη συμφωνία, αφού προκλήθηκε το μένος των ανταγωνιστών της εφημερίδας. Όπως θα πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε ότι σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν οι ανταγωνιστές της πέτυχαν, ενδεχομένως, καλύτερες συμφωνίες. Κι αν δεν πέτυχαν, ας αναζητήσουν τις ευθύνες στα τμήματα marketing.

Το θέμα μας δεν είναι αυτό. Αναρωτιόμαστε, όμως, αν υπό τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο τόπος βρήκαν την ώρα να κάνουν πόλεμο για μερικά διαφημιστικά κουπόνια βενζίνης. Εδώ η χώρα χάνεται και αυτοί απειλούν με εμφύλια σύρραξη δια ασήμαντη αφορμή. Εκτός κι αν δεν είναι και τόσο ασήμαντη και κάπου έχουμε χάσει το νήμα και το νόημα των εξελίξεων.

Το πλέον εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι βρέθηκαν βουλευτές που θέλησαν να μπουν μέσα σε αυτό τον καυγά. Τα ειλικρινά μας συγχαρητήρια σε όλο το σύστημα. Με κάθε ευκαιρία αποδεικνύουμε όλοι μας πόσο ανεπαρκείς είμαστε, κοιτάζοντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος.

Κι ύστερα παραπονιόμαστε που οι εφημερίδες χάνουν την κυκλοφορία τους. Μα, τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί, από την στιγμή που οι εφημερίδες έχουν πάψει εδώ και καιρό να εξυπηρετούν την ενημέρωση; Τι μας νοιάζει εμάς τους αναγνώστες αν το Πρώτο Θέμα έκλεισε συμφωνία με την τάδε αλυσίδα καυσίμων; Κι εν πάση περιπτώσει, την έκλεισε. Αυτό δημιουργεί αυτόματα θέματα για την αγορά καυσίμων; Δηλαδή, αν μία άλλη εφημερίδα έκλεινε μία συμφωνία με μία αλυσίδα βιντεοκλάμπ, τι θα «ανακάλυπταν»; Ότι νοικιάζουν ταινίες πορνό και λειτουργούν εντός ακτίνας τριών χιλιομέτρων από σχολεία; Κι αυτό αφορά τους πάντες. Για να μην παρεξηγηθούμε. Σήμερα είναι το Πρώτο Θέμα που φωνάζει, αύριο μπορεί να είναι το Έθνος ή το Βήμα.

Θέλουν να ανοίξουν μία συζήτηση για το θέμα των καυσίμων; Ας το κάνουν. Θα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Αλλά όχι έτσι και όχι με αυτή την αφορμή. Κατά τα λοιπά, οι κκ. βουλευτές που έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα καλό μονόστηλο για τις επόμενες εκλογές. Διαφορετικά θα έχουν κάνει κι αυτοί μία κακή συμφωνία!

Θανάσης Μαυρίδης
www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: