9.9.12

Ουρές στα πρατήρια υγρών καυσίμων στα Χανιά...


Ξεκίνησαν από το απόγευμα του Σαββάτου οι ουρές αυτοκινήτων σε πρατήρια υγρών καυσίμων στα Χανιά εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η... Ένωση Βενζινοπωλών σύμφωνα με τις οποίες τα πρατήρια ολόκληρου του νομού θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια 48ωρης απεργίας με βασικό αίτημα την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης, ο πρόεδρος της οποίας κ.Βαγγέλης Κώτσος σε δηλώσεις του τόνισε πως η απεργία έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.

«Αποφασίσαμε να κλείσουμε για δύο ημέρες τα πρατήριά μας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, ζητώντας να πέσει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, αλλά και να σταματήσει να επιβάλλεται ΦΠΑ σε αυτόν τον φόρο» είπε ο κ.Κώτσος.

Επίσης οι βενζινοπώλες διαμαρτύρονται και «για τα άδικα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους βενζινοπώλες από το σύστημα Ήφαιστος».

Κοντά στα δύο ευρώ η βενζίνη

Από την πλευρά τους οι καταναλωτές θα κληθούν για άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους καθώς σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, η τιμή της αμόλυβδης σε πρατήρια όλης της Κρήτης βρίσκεται μια ανάσα από τα δύο ευρώ.

Το Ηράκλειο αναδεικνύεται σε "πρωταθλητή" ως προς την τιμή διάθεσης της βενζίνης καθώς η μέγιστη τιμή αγγίζει τα 1,999 ευρώ, ακολουθεί το Λασίθι με 1,991 , τα Χανιά με 1,959 και τέλος το Ρέθυμνο με 1,906.

Οι καταναλωτές μπορούν μέσα από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου να κάνουν μια σύντομη έρευνα αγοράς και να αναζητούν τα "φθηνότερα" πρατήρια προτού φτάσουν έξω από τα πρατήρια.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: