19.9.12

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη με τρόικα - συνεδρίαση των επικεφαλής με Στρουρνάρα...


Για σκληρό πυρήνα μέτρων ύψους 2 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί με την τρόικα κάνουν λόγο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα δύο δισ. ευρώ που υπολείπονταν από τα 7,5 στα 9,5 καλύφθηκαν με περικοπές στους τομείς της... υγείας, της Εθνικής Άμυνας και των ΟΤΑ.

Στο τραπέζι παραμένει σταθερά, χωρίς να έχει συμφωνηθεί ακόμα, η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Νωρίτερα σε διευρυμένη σύσκεψη με την τρόικα παρουσιάσθηκε μελέτη του επιστημονικού συνεργάτη του ΙΟΒΕ (Νίκου Ζόνζηλου) για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών.

Στην παρουσίαση τονίσθηκε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020 θα πρέπει οι ιδιωτικές επενδύσεις να επανέλθουν στα επίπεδα του 2007, να αυξάνονται δηλαδή με ρυθμό 21% έναντι του 9% που έχουν υποχωρήσει φέτος.

Τα μέτρα θα συζητηθούν στην αυριανή (Πέμπτη 13.00) συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η συνάντηση των τριών αρχηγών επισπεύσθηκε, καθώς το Μαξίμου έγινε αποδέκτης της δυσαρέσκειας του κ. Βενιζέλου για το γεγονός ότι κατά την προχθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τις αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Στουρνάρας δεν έκανε αναλυτική αναφορά στον τρόπο με τον οποίον προτίθεται να καλύψει τα ποσά που δεν έχουν ακόμη εξευρεθεί από το συνολικό πακέτο μέτρων.

Μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Ρώμη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον κ. Μόντι αλλά και τον Πάπα Βενέδικτο ΧVI, την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα. Ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση «τρέχει» ώστε το πακέτο να έχει κλείσει οριστικά έως την Κυριακή το βράδυ με στόχο αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι νομικές επεξεργασίες και να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή....
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: