2.9.12

Κλ. Ρέγκλινγκ: Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα...


Τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και την ύπαρξη εμφανών ενδείξεων ότι η χώρα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, επισήμανε ο επικεφαλής του μελλοντικού Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο ... «Ευρωπαικό Φόρουμ Αλπμπαχ».

Ο ίδιος θεωρεί πως η Ευρώπη βρίσκεται κοντά στην επίλυση της κρίσης, καθώς, όπως λέει, η ανταγωνιστικότητα ενισχύεται, βελτιώνεται ο συντονισμός της οικονομικής πολιτικής των χωρών-μελών, ο ESM θα αποτελέσει δίχτυ ασφάλειας και συζητούνται οι δυνατότητες για την επίτευξη ανάπτυξης. Επίσης, σημειώνεται πρόοδος στο ζήτημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπου, όπως λέει ο κ. Ρέγκλινγκ, τα τεράστια ελλείμματα αποτελούν παρελθόν.

Κατά την άποψη του επικεφαλής του ESM, αν η Ευρώπη συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πορεία, τότε το δημόσιο χρέος θα μπορεί να εξισορροπηθεί μέσα σε δύο χρόνια.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπογραμμίζει εξάλλου πως οι περισσότερες από τις χώρες της ευρωζώνης, που εφαρμόζουν προγράμματα εξυγίανσης, παρουσιάζουν σημαντική πρόοδο, σημειώνοντας πως η Ιρλανδία μπόρεσε να εκδώσει πενταετή ομόλογα στην κεφαλαιαγορά, η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη επιτυχημένη περίπτωση, ενώ η Ελλάδα είναι μια μοναδική περίπτωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: