7.9.12

Βαρομετρικό χαμηλό στη συνάντηση των τριών...


Σε κλίμα καχυποψίας και η νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Β. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη. Χαμηλοί τόνοι από το Μαξίμου για τις «πλούσιες» διαρροές από την Ιπποκράτους.

Σε μία συνάντηση που σε καμία περίπτωση δεν βρισκόταν μέσα στην ... ατζέντα του, τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα, οδηγήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς έπειτα από τις καραμπόλες και τις περίεργες διαρροές που έγιναν από την Ιπποκράτους ως απάντηση σε σχόλια που έκανε το Μέγαρο Μαξίμου για τα όσα είπε στον realfm 97,8 και τον Ν. Χατζηνικολάου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπήρξε κανένα απολύτως σχόλιο ή διαρροή για τα λεγόμενα του κ. Βενιζέλου» επιμένουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή να μην υπάρξει το παραμικρό σχόλιο ούτε για το «πλούσιο» non paper με το οποίο η Ιπποκράτους επιχείρησε να… στηρίξει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης επικοινώνησε αργά χθες το απόγευμα με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη προκειμένου να γίνει η συνάντηση την Κυριακή το απόγευμα μετά την επιστροφή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σταμάτης ήταν ο άνθρωπος που επιχείρησε να διαλύσει και τα όποια «σύννεφα» δημιουργήθηκαν από τα… είπα – ξείπα που ακολούθησαν των δηλώσεων του κ. Βενιζέλου στον realfm 97,8.

Και η νέα συνάντηση όμως όπως όλα δείχνουν θα γίνει σε ένα κλίμα απόλυτης καχυποψίας αφού το τελευταίο διάστημα η διάθεση που δείχνει το ΠΑΣΟΚ είναι να ανεβάζει τους τόνους απέναντι στο Μαξίμου με κάθε ευκαιρία εν αναμονή των ανακοινώσεων του πακέτου των 11,6 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού αποφεύγουν κάθε επίσημη ή ανεπίσημη αναφορά στα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες από το ΠΑΣΟΚ και περιορίζονται σε καθημερινές ανακοινώσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιπολιτευτικές του κινήσεις και επιλογές.

Η συνάντηση των τριών θα γίνει μετά τις συνομιλίες του Πρωθυπουργού με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι και λίγο πριν τη νέα επίσκεψη της τρόικας (Δευτέρα) στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, η τρόικα θα έχει μία πρώτη συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και όλο το οικονομικό επιτελείο.
Όπως τονίζουν στελέχη της κυβέρνησης «αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με τίποτε άλλο πέραν των μεγάλων και των σημαντικών» παραπέμποντας έτσι στις γενικότερες συζητήσεις που πυροδοτούν στους κόλπους τις Ευρωπαϊκής Ένωσης οι ανακοινώσεις Ντράγκι τον οποίο συναντά ο Πρωθυπουργός την Τρίτη στη Φρανκφούρτη.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: