9.9.12

Ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ στις Σκουριές ...


...για τα μεταλλεία χρυσού ...

Σημαντικά επεισόδια αυτήν την ώρα στις Σκουριές Χαλκιδικής ανάμεσα σε διαδηλωτές, που αντιδρούν για τα μεταλλεία Χρυσού, και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το left.gr, το χρονικό των επεισοδίων έχει ως εξής:

18:23 Άτομο τραυματισμένο από... ευθεία βολή κρότου-λάμψης διασποράς πάνω του, με όπλο. (από twitter @potmos)

18:15 Υπάρχουν 3 τραυματίες στις τάξεις των διαδηλωτών εκ των οποίων ο ένας είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και μια Γερμανίδα διαδηλώτρια.

18:06 Ηλικιωμένοι, γυναίκες και άντρες, ανάμεσα στον κόσμο. Ετερόκλητο πλήθος. Βροχή δακρυγόνων προς όλες τις κατευθύνσεις.

17:49 Έπειτα από συντονισμένη επίθεση των ΜΑΤ οι διαδηλωτές έχουν υποχωρήσει έχοντας δεχθεί μεγάλη ποσότητα χημικών

17:40 Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι συγκρούσεις. Οι διαδηλωτές σβήνουν φωτιές που έχουν ανάψει από τη ρίψη δακρυγόνων.

17:36 Ανάχωμα τοποθετημένο από ανθρώπους της Ελληνικός Χρυσός

17:25 Βροχή τα δακρυγόνα που ρίχνουν τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές.

17:13 ΜΑΤ προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο και για πλαστική σφαίρα

16:53 Η διαδήλωση βρίσκεται στην περιοχή Οξάρες στον Κάκαβο. Οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το σημείο όπου υπάρχει το άνοιγμα εργασιών εξόρυξης.

16:38 Η αυτοκινητοπομπή έφθασε στο δάσος του Κάκαβου. Οι διαδηλωτές συνεχίζουν με μια ήσυχη πεζοπορία στο δάσος. (από twitter @menacius)

14:26: Μετά από λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, οι διαδηλωτές ξεκινούν για το βουνό. Μικρές αντισυγκεντρώσεις κατοίκων, υπέρμαχων των μεταλλείων στις εισόδους κάποιων χωριών.

12:32: Η πρώτη φωτογραφία από την πλατεία της Ιερισσού

12:20: Συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Ιερισσού, κάτοικοι της περιοχής, επιτροπές κατοίκων από όλη την Ελλάδα και επιτροπή αλληλεγγύης από Αθήνα. Πολλά ξένα δίκτυα καλύπτουν το γεγονός, ενώ στο σημείο βρίσκονται αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

12:00: Πέρασε από το μπλόκο το λεωφορείο της Νεολαίας Συνασπισμού, αφού έγινε έλεγχος στο χώρο των αποσκευών. Οι αστυνομικοί αναμένεται να σταματήσουν άλλα δύο λεωφορεία που ακολουθούν.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: