25.9.12

Την κινητοποίηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ζητεί ο Ευ.Βενιζέλος...


Την κινητοποίηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε σειρά πεδίων, προκειμένου «η χώρα να περάσει από τη δυσάρεστη και αμήχανη συζήτηση για τη δέσμη των δημοσιονομικών μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ στη συζήτηση για το νέο παραγωγικό μοντέλο και την ...
προοπτική της αυτοδύναμης Ελλάδας», ζητεί ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή του προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Με την επιστολή του, που αποτελεί έναν πρώτο απολογισμό και με την οποία ορίζονται τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ο κ. Βενιζέλος ζητεί την κινητοποίηση των βουλευτών σε τρία πεδία: Την καλύτερη παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, την ενεργοποίηση των ομάδων πολιτικού συντονισμού ανά υπουργείο, καθώς και την ουσιαστική συμβολή της ΚΟ στην περαιτέρω εξειδίκευση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που παρουσίασε προεκλογικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «οι ευθύνες, αλλά και οι ευκαιρίες ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει κάθε βουλευτής μας είναι πολύ μεγάλες» και τους ζητάει να τις αξιοποιήσουν στο έπακρο, καθώς, όπως συνεχίζει, στο ερώτημα τι νέο, συγκεκριμένο και υπεύθυνο έχει να πει το ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την εθνική ανασυγκρότηση, «η απάντηση εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις δικές σας πρωτοβουλίες».

«Το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι εμείς και όλα τα στελέχη και μέλη του. Από τη συλλογική μας δουλειά και σκέψη θα προκύψει η νέα αξιόπιστη πολιτική και προγραμματική φυσιογνωμία της παράταξης» σημειώνει ο κ. Βενιζέλος.

Αφού επισημαίνει ότι η ΚΟ είναι πλήρως ενήμερη για όλες τις πολιτικές και προγραμματικές θέσεις της παράταξης και ότι παρακολουθεί καθημερινά τη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων, με κορυφαίο αυτό του προγράμματος προσαρμογής και των σχέσεων της χώρας με τους θεσμικούς της εταίρους και την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης στις 28.4.12, καθώς και μετέπειτα εκδηλώσεις και συνεδριάσεις των οργάνων του ΠΑΣΟΚ όπου συνοψίστηκαν οι θέσεις του Κινήματος γύρω από τα μείζονα θέματα της χώρας και της φυσιογνωμίας του.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ο κ. Βενιζέλος ζητεί, σε μια εβδομάδα από σήμερα (έως την Τρίτη 2.10), να έχει από τον κάθε εισηγητή τα εξής:

Σημείωμα με τις έως τώρα ενέργειες, πρωτοβουλίες και δράσεις σε σχέση με το υπουργείο που παρακολουθεί, καθώς και τις προτάσεις του για ενέργειες, πρωτοβουλίες και δράσεις που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον. Αυτά περιλαμβάνουν, σύμφωνα με την επιστολή, επισκέψεις σε υπουργεία, υπηρεσίες και φορείς, πρωτοβουλίες για κατάθεση έτοιμων από την προηγούμενη βουλευτική περίοδο σχεδίων νομών, νέες προτάσεις νόμων, αιτήματα ακροάσεων στην αντίστοιχη κοινοβουλευτική Επιτροπή, συναντήσεις με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, ημερίδες, διάφορες μορφές συνεργασίας με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συνεννοήσεις με την κυβέρνηση και τους άλλους κυβερνητικούς εταίρους για μείζονες πολιτικές επιλογές κ.ο.κ.

Πρόταση για τη στελέχωση και την ενεργοποίηση της αντίστοιχης ομάδας πολιτικού συντονισμού και για τρόπους συνεργασίας με τους οργανωτικούς τομείς του Κινήματος, σε όσες περιπτώσεις υπάρχει κοινό πεδίο.

Προτάσεις σχετικές με την εξειδίκευση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης στον τομέα ευθύνης του, καθώς και προτάσεις για πρόσωπα με επιστημονικό, πολιτικό ή διοικητικό υπόβαθρο που μπορούν να συμβάλουν στις επεξεργασίες αυτές μέσω της αντίστοιχης ομάδας πολιτικού συντονισμού ή του ΙΣΤΑΜΕ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει, επίσης, ότι ο κάθε βουλευτής μπορεί να στείλει προτάσεις και ιδέες και για θέματα πέραν του τομέα που παρακολουθεί ως εισηγητής, ενημερώνοντας παράλληλα τον αντίστοιχο εισηγητή, ενώ το ίδιο ζητά και από όσους δεν είναι εισηγητές υπουργείου. Τη διαδικασία αυτή θα συντονίσει το προεδρείο της ΚΟ.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι στη σύσκεψη που έχει συγκληθεί για το απόγευμα της Τρίτης, από τον γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Μανιάτη, θα διατυπωθούν πολύ χρήσιμες απόψεις για τη συνεργασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη γραμματεία παρακολούθησης κυβερνητικού έργου και τους οργανωτικούς τομείς του κόμματος...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: