28.9.12

Μαυραγάνης: «Όλες οι υποθέσεις πολιτικών είναι στον εισαγγελέα»...


Στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος έχουν οδηγηθεί όλες οι προβληματικές περιπτώσεις πολιτικών προσώπων σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Ειδικότερα, ο ... υφυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του κ. Νίκου Τσούκαλη (ΔΗΜΑΡ) ανέφερε ότι «Όλες οι υποθέσεις που αφορούν πολικά πρόσωπα έχουν πάει εισαγγελέα και όταν ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα θα υπάρξει ενημέρωση στον αντιπρόεδρο της Βουλής αρμόδιο για τα «πόθεν έσχες». Τονιζω όμως ότι όταν κάποιος ερευνάται δεν σημαίνει ότι έχει διαπράξει αδίκημα».

Επιπροσθέτως, εξήγησε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των ερευνητικών μηχανισμών του ΣΔΟΕ ώστε «να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και παράλληλα τα αποτελέσματα να είναι πλήρως τεκμηριωμένα». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαυραγάνης έχει ήδη ενημερώσει ότι θα «ενισχυθούν» οι μηχανισμοί με 1.000 άτομα προσωπικό.

Τέλος, ο υφυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα σχετική με το πετρέλαιο θέρμανσης και τα σχολικά κτήρια, είπε ότι «θα εκταμιευτούν προς τους Δήμους επιπλέον 15.000.000 ευρώ ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: