24.9.12

Νέος διαγωνισμός για την Βιομηχανία Ζάχαρης ...

Ο διαγωνισμός για την πώληση του 82% που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης κηρύχθηκε άγονος, (μεταξύ των προσφορών και αυτή του ομίλου Δοντά από τα Φάρσαλα) αλλά ήδη δρομολογείται από...
τον Ειδικό Εκκαθαριστή της Τράπεζας και τη Eurobank νέος, με διαδικασίες μάλιστα fast track, ώστε να υπάρξει πλειοδότης ως το τέλος του 2012.

Ο όμιλος (τρία εργοστάσια στην Ελλάδα και δύο στη Σερβία) έπειτα από επτά χρόνια έβγαλε καθαρά κέρδη στη χρήση που έληξε τον Ιούνιο του 2012 ως απόρροια της μείωσης των λειτουργικών δαπανών από τη διοίκηση και των σταθερών τιμών της ζάχαρης. H μεγάλη μεταβολή βρίσκεται στα μεικτά κέρδη, που καταδεικνύει και την αλλαγή πορείας της επιχείρησης.

Αγκάθι για την πώληση αποτελούν τα 130 εκατ. ευρώ των δανείων, από τα οποία σήμερα εξυπηρετούνται μόνο οι τόκοι, γεγονός που σημαίνει ότι ο προτιμητέος πλειοδότης θα πρέπει στο τίμημα να συμπεριλάβει και την ανάληψη αυτών των βαρών.

Από την άλλη πλευρά, ο όμιλος της ΕΒΖ διαθέτει πολύ καλή φήμη στην αγορά, αποθηκευτικούς χώρους δίπλα σε λιμάνια, εξειδικευμένο προσωπικό, δύο εργοστάσια στη Σερβία με υψηλή παραγωγικότητα και κερδοφορία αλλά και επενδυτικά ακίνητα αξίας 25 εκατ. ευρώ....
 http://thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: