23.9.12

Η τρόικα παρεξήγησε... τα ισοδύναμα...

Αν μιλήσεις με τον οποιονδήποτε διαφωνούντα στη ΔΗΜΑΡ, θα διαπιστώσεις ότι το πιο σύντομο εσωκομματικό ανέκδοτο είναι η λέξη «ισοδύναμα».

Εδώ και ημέρες, όσα στελέχη της ΔΗΜΑΡ άκουγαν το... κόμμα τους να διεκδικεί ισοδύναμα μέτρα, μειδιούσαν με νόημα, αφού τα συνολικά ισοδύναμα που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ είναι 1,23 δισ. ευρώ, ενώ μόνο οι περικοπές από τις συντάξεις και τα επιδόματα υπολογίζεται ότι θα φέρουν δημοσιονομικό όφελος της τάξης των… 2,2 δισ.

Από χθες, όμως, το εν λόγω εσωκομματικό ανέκδοτο πήρε… άλλη διάσταση, αφού η τρόικα έκανε… ρελάνς ισοδυνάμων στον Γιάννη Στουρνάρα και πλέον απαιτεί ρήτρα «ισοδύναμων περικοπών σε μισθούς-συντάξεις», αν αποτύχουν οι προβλέψεις της κυβέρνησης για έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και για εξοικονομήσεις από διοικητικές δαπάνες.

 «Άλλα ισοδύναμα τους είπαμε εμείς, άλλα κατάλαβαν…», σημειώνουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους οι διαφωνούντες της ΔΗΜΑΡ, ειρωνευόμενοι όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και το στέλεχος του κόμματός τους που συνέλαβε την ιδέα των ισοδυνάμων, δηλαδή τον Δημήτρη Χατζησωκράτη.
matrix24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: