16.9.12

Αλ.Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς συμμαχεί με το «λόμπι της χρεωκοπίας»...


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 77η ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για... το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «αναζητεί προφάσεις στην καλπάζουσα φαντασία του για τη δική του αναξιοπιστία». «Πριν από μια εβδομάδα ήρθε σαν το κλέφτη, για δύο μόνο ώρες, να εγκαινιάσει τη ΔΕθ ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός. Ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας ότι θέλει να σας πει αλήθειες. Με έμμεσο τρόπο δηλαδή, σας είπε ότι μέχρι πρότινος δεν έλεγε αλήθειες» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Πέρσι, όμως, από αυτό εδώ το βήμα είχε δώσει την τελευταία μεγάλη αντιμνημονιακή του παράσταση. Είχε καταγγείλει το Μνημόνιο. Και μας είχε διαβεβαιώσει ότι γίνεται αλλιώς».
Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και για τις δηλώσεις του περί «λόμπι της δραχμής» και ανέφερε: «Ποιους ανεμόμυλους κατατροπώνει στην οργιώδη φαντασία του ο κ. Σαμαράς; To αόρατο «λόμπι της δραχμής». Ένα λόμπι που πεισματικά αρνείται να κατονομάσει. Τη στιγμή που συμμαχεί με το μόνο πραγματικό και ορατό λόμπι, το "λόμπι της χρεοκοπίας" αυτού του τόπου, που έδωσε γη και ύδωρ τον Ιούνη για να τον κάνει πρωθυπουργό».

Επιπλέον χαρακτήρισε «τριανδρία της χρεωκοπίας του λαού και του τόπου» την τρικομματική κυβέρνηση και αναρωτήθηκε: «Όταν ο σημερινός πρωθυπουργός καταψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο, επεδίωκε την επιστροφή της χώρας στη δραχμή; Όταν ο κ. Κουβέλης καταψήφιζε και το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ήθελε κι αυτός την επιστροφή στη δραχμή;»

Παράλληλα τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε κανένα λογικό επιχείρημα για να υπερασπιστεί το νέο πακέτο μέτρων και «κατέφυγε για μια ακόμη φορά στη γνωστή πολιτική λαθροχειρία: ότι είναι δήθεν αναγκαίο για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι θεσμικά ισότιμος εταίρος της ευρωζώνης και δεν υπάρχει θεσμική πρόβλεψη αποπομπής κράτους-μέλους από την ευρωζώνη.
«Το Μνημόνιο έφερε κρίση Δημοκρατίας»

Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, που παρατήρησε ότι το Μνημόνιο έφερε κρίση της Δημοκρατίας. «Το Μνημόνιο, πέρα από τη βίαιη υποτίμηση της εργασίας, των περιουσιών και των επιχειρήσεων, επέφερε και μια ακόμη σημαντική κρίση: Την κρίση της Δημοκρατίας. Επιφαινόμενο της οποίας είναι η ανερχόμενη απειλή του φασισμού» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «τα σύγχρονα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που αποτελεί γέννημα θρέμμα, αλλά και τελευταίο αποκούμπι του συστήματος, χρήσιμο εργαλείο αποπροσανατολισμού και αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας».
«Προειδοποιούμε, λοιπόν, όσους απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης για να αποπροσανατολίσουν και να ενοχοποιήσουν το λαό μας που αγωνίζεται και αντιστέκεται, ότι τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό. Η πολιτική τους στηρίζεται στο φόβο, στη βία και στη τρομοκρατία και γεννά εκτρώματα απειλητικά για τη δημοκρατία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η πολιτική μας στηρίζεται στην ελπίδα και γεννά τους αγώνες του λαού μας για τη προάσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής προκοπής. Και θα τη προστατέψουμε τη δημοκρατία σε αυτό το τόπο και από τις δυνάμεις του μνημονίου και από τις δυνάμεις του εκφασισμού της κοινωνίας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: