6.9.12

Να αποκαλυφθούν οι σκευωροί...


Περνά στην αντεπίθεση ο Γ. Παπανδρέου...
Σε «δυνάμεις που εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή» της χώρας αποδίδει ο Γιώργος Παπανδρέου την προσπάθεια συγκρότησης Εξεταστικής για το Μνημόνιο, ενώ κάνει λόγο για «σκευωρία» και «εξιλαστήρια θύματα». Παράλληλα επιτίθεται εμμέσως στον... ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι εξακολουθεί να ποντάρει σε μια καταστροφή και αναζητά πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να παραδώσει σεμινάρια για τη διαχείριση της κρίσης στο Χάρβαρντ και να παρακολουθήσει το Συνέδριο των Δημοκρατικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ χτες το γραφείο του, περνάει στην αντεπίθεση, επιχειρώντας να μετατρέψει το θέμα σε πολιτική δίωξη. Από την ανακοίνωση μάλιστα προκύπτει ότι επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την υπόθεση της Εξεταστικής προκειμένου να επανακτήσει ερείσματα και να επανέλθει, ακολουθώντας την τακτική του πατέρα του Ανδρέα με την υπόθεση του 1989, έστω κι αν οι συνθήκες και τα δεδομένα είναι απολύτως αρνητικά.

«Και η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Ελληνες μια εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου –και συνεχίζει:

«Κάποιοι εξακολουθούν να επιδιώκουν το αντίθετο. Εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή.

Απέχουν συνειδητά από αυτήν την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα. Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδεια, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών. Θα αποτύχουν.»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η θέση του Γιώργου Παπανδρέου είναι γνωστή:

«Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση με μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ανάδειξη της αλήθειας, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί, οι εμπνευστές της χωρίς όρια συνωμοσιολογίας και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συνωμοσιολογία που επικράτησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας και αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Απόρριψη της λογικής του συμψηφισμού, που εξισώνει τους εμπρηστές με τους πυροσβέστες. Λογική που κατέπεσε ήδη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα του 2009, όπου ανεδείχθησαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Είναι βέβαιο ότι, οι «τιμητές» θα αποκαλυφθούν. Και θα λάβουν τα επίχειρα της Ιστορίας από την οποία τίποτα δεν έχουν διδαχθεί.

Στη Βουλή, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες μιας συντεταγμένης Πολιτείας, θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό λαό και να τοποθετηθούν για όλα αυτά τα θέματα».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: