24.9.12

Μέτωπα...

Δύο είναι τα βασικά εμπόδια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Όπως λένε στενοί συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το πρώτο έχει να κάνει με το μείζον ζήτημα των ... απολύσεων του δημοσίου και γενικότερα με τις περικοπές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της τρόικας και κυρίως ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Πολ Τόμσεν, εξ αρχής, απέρριψε όλα τα μέτρα που πρότεινε η ελληνική πλευρά για την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, λέγοντας ότι έχουν υψηλό ρίσκο υλοποίησης. Η ελληνική πλευρά απάντησε ότι δεν μπορεί από τη μια η τρόικα να αποδέχεται ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις αλλά να απορρίπτει το όφελος απ' αυτές. Λύση, πάντως, δε βρέθηκε, όπως δεν βρέθηκε και στο ζήτημα και με τα εργασιακά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τόμσεν είπε στον υπουργό Οικονομικών ότι το όφελος από την παράταση του εργασιακού βίου έχει ήδη υπολογιστεί στα «κλεισμένα μέτρα». Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε αυτές τις κατηγορίες λέγοντας ότι είναι ανυπόστατες, όμως, και σε αυτό το κρίσιμο θέμα λύση τελικώς δεν βρέθηκε, με αποτέλεσμα το θέμα να σέρνεται.

voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: