11.9.12

Ένα βράδι στην ταβέρνα...


kourdistoportocali
Από την Ιόλη Πιερίδη

Μερικά βράδια πριν στην Νέα Μάκρη.

Η παρέα από αποκαμωμένους σέρφερς -πάλευαν όλη μέρα με τα κύματα και τα μποφόρ- κατευθύνθηκε στην αγαπημένη τους ταβέρνα για... να δειπνήσουν και να πάρουν δυνάμεις για την επόμενη περιπέτεια. Δεν συνήθιζαν να κλείνουν τραπέζι μια και ήταν το στέκι και ο ταβερνιάρης φίλος τους. Καθώς επιχείρησαν να μπουν στο υπαίθριο πάρκιν ένας υπάλληλος τους είπε ευγενικά ότι απόψε η ταβέρνα είχε κλειστεί σπό τον κ. Καραμανλή και την κ. Αγγελοπούλου, οι οποίοι με την σειρά τους ζητούσαν συγνώμη για την αναστάτωση.

Σ΄ ένα τραπέζι στο βάθος της αυλής μπορούσες να διακρίνεις την μαυρισμένη φιγούρα της Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία έλαμπε ακόμη και στην ταβέρνα, δίπλα της το σύζυγό της Θόδωρο και απέναντί τους τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την γλυκιά σύζυγό του Νατάσα.

Ο Καραμανλής ήταν αυτός που κανόνισε την διαδικασία της παραγγελίας και αμέσως μετά ξεκίνησαν να συζητούν.

Αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός έδινε την εντύπωση ότι είχε εξαντλήσει το οπλοστάσιο με τα αστεία που συνήθως χρησιμοποιεί για να σπάσει τον πάγο και να αισθανθούν πιο οικεία οι άνθρωποι που είναι μαζί του. Άλλωστε ανάμεσα στα δύο ζεύγη υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Ιδιαίτερα ζεστή είναι η φιλία της Γιάννας με την Νατάσα. Οι δυο τους είχαν πολλά κοινά να μοιρασθούν στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν.

Καθώς προχωρούσε η κουβέντα οι αναφορές στην κατάσταση της χώρας έφθαναν ως τ΄αυτιά του προσωπικού της ταβέρνας που φρόντιζε να είναι διακριτικό αλλά ταυτόχρονα να περιποιηθεί όσο καλύτερα μπορούσε την παρέα.

Η ανησυχία για το που οδηγείται η Ελλάδα ήταν διάχυτη στο τραπέζι καθώς οι δύο οικογένειες-Καραμανλή και Αγγελόπουλου-έχουν συνδέσει το όνομά τους με την μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας. Έχουν ως εκ τούτου όχι μόνο δικαίωμα αλλά και καθήκον να ανησυχούν για την πατρίδα τους.

Άλλωστε τόσο ο Καραμανλής όσο και η Γιάννα βαθιά μέσα τους πιστεύουν ότι μόνο ένα νέο Εθνικό Όραμα μπορεί να δώσει ελπίδες στον λαό και να βγάλει την χώρα από την περιδίνηση. Κι εδώ είναι απαραίτητη η συστράτευση οραματικών προσωπικοτήτων που ξεπερνάνε τα στενά κομματικά όρια, που είναι πάνω από τις μικροκομματικές έριδες και ανταγωνισμούς. Τέτοιες προσωπικότητες υπάρχουν εντός και εκτός Ελλάδος. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται ακόμη και στην κυβέρνηση και παρακολουθούν αποσβολωμένοι την νέα μετρολαγνεία.

Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια επιστράτευση Ελλήνων που διαπρέπουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μια επιστράτευση φωτεινών μυαλών για την σωτηρίας της Ελλάδας. Αυτή ακριβώς την επιστράτευση ανέλαβαν να κάνουν πράξη εκείνο το βράδι ο Καραμανλής και η Γιάννα. Μια επιστράτευση για την νέα απελευθέρωση της σκλαβωμένης στα δεσμά των αριθμών πατρίδας. Ιδέες και Όραμα ενάντια στους Αριθμούς και τα Μέτρα. Η συνέχεια στις οθόνες της ζωής.

Ο Καραμανλής επιστρέφει με τον τρόπο του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: