4.9.12

Κακό σόου από τον «βρώμικο Χάρι»...


Σε... μπούμερανγκ για τους Ρεπουμπλικάνους εξελίχθηκε η εμφάνιση-έκπληξη του Κλιντ Ίστγουντ στην αυλαία του συνεδρίου τους. Ο 82χρονος αστέρας του Χόλιγουντ, σε μία ομιλία με γκάφες που χαρακτηρίστηκε ασυνάρτητη, σταματούσε κατά περιόδους για να επιπλήξει με τη φράση «βούλωσέ το» μια... άδεια καρέκλα, στην...
οποία υποτίθεται ότι καθόταν ο Ομπάμα!

Την υπερσυντηρητική στροφή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και την ενίσχυση του Tea Party στους κόλπους του, επισφράγισε το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Τάμπα Μπέι της Φλόριντα, που ολοκληρώθηκε έπειτα από... παρατράγουδα και μια εμφανή προσπάθεια να δοθεί η εικόνα ενός Μιτ Ρόμνεϊ πιο ανθρώπινου, που βρίσκεται πολύ κοντά στον μέσο Αμερικανό.

Αποκορύφωμα του συνεδρίου ήταν η παράσταση που έδωσε ο Κλιντ Ίστγουντ, που ήρθε την τελευταία στιγμή, ως ένας άλλος «Βρώμικος Χάρι», για να φέρει τα πάνω-κάτω.
Η εμφάνιση-έκπληξη του ινδάλματος του Χόλιγουντ στο συνέδριο του κόμματος, με τις γκάφες και την παραληρηματική ομιλία που απευθυνόταν σε έναν νοητό Ομπάμα, μπορεί να ενθουσίασε πολλούς παρευρισκόμενους, αλλά επικρίθηκε ευρέως από παρατηρητές από όλο το πολιτικό φάσμα.

Η ομιλία του 82χρονου Κλιντ Ίστγουντ ήταν γραφική από το πρώτο δευτερόλεπτο, όταν ο αστέρας -την εμφάνιση του οποίου οι διοργανωτές κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό- ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου με μουσική υπόκρουση το θέμα του γουέστερν «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» και με φόντο στη γιγαντοοθόνη, εικόνα από την αφίσα της ταινίας. Σε πολλά σημεία η ομιλία του ήταν ασυνάρτητη, αφού, με ανέκφραστο ύφος, ο Ίστγουντ περνούσε από το ένα θέμα στο άλλο και, κατά περιόδους, σταματούσε για να επιπλήξει λέγοντας «βούλωσέ το» σε μια άδεια καρέκλα, στην οποία υποτίθεται καθόταν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.
Μάλιστα, η φράση «αόρατος Ομπάμα» διαδόθηκε στο Ίντερνετ και το Twitter που πλημμύρισε με φωτογραφίες ανθρώπων με άδειες καρέκλες. Ακόμα και ο ίδιος ο Ομπάμα απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο, ανεβάζοντας μία φωτογραφία του καθισμένου σε μια καρέκλα με την ετικέτα «Ο Πρόεδρος» και τη λεζάντα «Αυτή η θέση είναι πιασμένη».

Δεν έλειψαν και οι γκάφες, αφού ο Ίστγουντ, ο οποίος επαίνεσε τον Μιτ Ρόμνεϊ, είπε ότι ποτέ δεν πίστεψε ότι «είναι καλή ιδέα οι δικηγόροι να γίνονται πρόεδροι», αγνοώντας μάλλον ότι και ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος... έχει πτυχίο Νομικής!

Την ομιλία του ο ηθοποιός εκφώνησε ακριβώς πριν ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο παρουσιάσει τον Ρόμνεϊ. «Μια μεγάλη βραδιά για τον Μιτ Ρόμνεϊ μόλις εκτροχιάστηκε από τον Κλιντ Ίστγουντ. Ήταν άσχημο» έγραψε στο Twitter ο Τζο Σκάρμπορο, πρώην βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και νυν σχολιαστής στο MSNBC. «Τι στο καλό είναι ΑΥΤΟ;» έγραψε στο Twitter ο ανώτερος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα, Ντέιβιντ Άξελροντ. «Ο Κλιντ, ο ήρωάς μου, βγήκε αξιολύπητος και θλιβερός», έγραψε στο Twitter του ο κριτικός κινηματογράφου του Σικάγου, Ρόμπερτ Έμπερτ, ο οποίος σχολίασε ότι «δεν χρειαζόταν να το κάνει αυτό στον εαυτό του».

ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΠΗΣΗ

Το Δημοκρατικό στρατόπεδο εκτίμησε ότι το συνέδριο αποδυνάμωσε τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, ωστόσο η τελευταία δημοσκόπηση του Reuters και του ινστιτούτου Ipsos τον εμφάνισε με βραχεία κεφαλή (2%) μπροστά από τον Ομπάμα (44% έναντι 42%), ενισχυμένο σε σύγκριση με την αρχή της εβδομάδας, όταν υπολειπόταν 4 μονάδων του προέδρου των ΗΠΑ.

Βέβαια, ο Ομπάμα έχει την ευκαιρία να κερδίσει έδαφος την επόμενη εβδομάδα, μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών στη Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας.

Η ΠΙΟ... ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΤΑ 158 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Το πιο ακροδεξιό πολιτικό πρόγραμμα στα 158 χρόνια ιστορίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος υιοθέτησε στο συνέδριο της Τάμπα, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ και αναλυτές. Η νέα ατζέντα που παρουσιάστηκε είναι αποτέλεσμα της επιρροής που απέκτησε μέσα σε μερικά χρόνια το Tea Party, μέσω της πίεσης που άσκησε στην ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων, με τις πλάτες φυσικά σημαντικών χρηματοδοτών του κόμματος και φορέων όπως η Εθνική Ένωση Οπλοκατοχής (NRA). Η μετάλλαξη του Ρόμνεϊ από έναν μετριοπαθή Μορμόνο σε έναν απλό εκπρόσωπο των θέσεων του Tea Party έγινε σιγά-σιγά.

Η πίεση από την αμερικανική ακροδεξιά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ανάγκασε τον Ρόμνεϊ να πάρει δημόσια θέση για θέματα που ενδιαφέρουν τους ψηφοφόρους του Tea Party, όπως η μετανάστευση, οι φόροι, οι εκτρώσεις, η χρησιμότητα του κοινωνικού κράτους και εν τέλει να ενσωματώσει τις θέσεις των ακροδεξιών στο πρόγραμμά του.

Στο πολιτικό πρόγραμμα των Ρεπουμπλικάνων υπάρχουν διατυπωμένες οι θέσεις ότι η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ, της χώρας που έφτιαξαν μετανάστες από όλο τον κόσμο, είναι τα Αγγλικά, ότι πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί στην κατοχή πυρομαχικών και ότι οι πολιτείες μπορούν να περνούν νομοθεσίες για απελάσεις μεταναστών χωρίς την παρέμβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Επίσης, προβλέπεται επιστροφή στον κανόνα του χρυσού, απαγόρευση των γάμων μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, υποχρεωτική ατομική κάρτα για τους ψηφοφόρους και απεριόριστη χρηματοδότηση για τα κόμματα...
neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: