25.9.12

Η πρώτη κρίση στις σχέσεις Σαμαρά - Στουρνάρα...




Για υπέρ - αισιοδοξία κατηγορούν, εμμέσως πλην σαφώς, στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Κι αυτό γιατί, όλο το προηγούμενο διάστημα, το... ΥΠΟΙΚ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ενδεχομένως μια συμφωνία με την τρόικα ήταν πολύ κοντά, ενώ, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, εξακολουθούσε να είναι πολύ μακριά.

Δυσαρέσκεια φέρεται να έχει προκαλέσει στο Μαξίμου και η πρόταση του οικονομικού επιτελείου για νέο χαράτσι στα ακίνητα και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που διέψευσε από την Ιταλία ο πρωθυπουργός.

Έτσι, μολονότι δεν κατονομάζεται, τα πυρά στρέφονται κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στο απυρόβλητο, σχετικά, παραμένει ο αναπληρωτής του Χρήστος Σταΐκούρας, ο οποίος αντιμετωπίζεται με διαφορετική οπτική, καθώς δεν τού καταλογίζονται ευθύνες.

Σημασία πάντως έχει ότι αυτή τη στιγμή οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον πιο στενό κυβερνητικό του συνεργάτη, τον υπουργό Οικονομικών, διέρχεται μια κρίση, ενδεχομένως την πρώτη μεγάλη από συστάσεως της κυβέρνησης και γίνεται προσπάθεια από αμφότερες τις πλευρές να ξεπεραστεί.

Αν αυτό θα γίνει εφικτό, θα φανεί στην πορεία. Πάντως, πηγές που βρίσκονται κοντά και στις δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι το χάσμα δεν είναι αγεφύρωτο. Ωστόσο, είναι προφανές ότι υπάρχει και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί, με κάποιον τρόπο.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: