16.9.12

«Πόρτα» στην τρόικα από δικαστές και εισαγγελείς...


«Πόρτα» έριξε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην τρόικα, αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση για τον σκοπό του αιτήματός τους για συνάντηση.
Συγκεκριμένα, η... πρόεδρος της Ένωσης Βασιλική Θάνου, επικαλούμενη την ανεξαρτησία των δικαστών, η οποία κατοχυρώνεται με ρητή διάταξη του Συντάγματος, είχε ζητήσει από την τρόικα «να προσδιορίσει τον σκοπό της συνάντησης και την ατζέντα της». Το κλιμάκιο της τρόικας απάντησε στους δικαστές ότι σκοπός της συνάντησης είναι η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και ειδικά η επιτάχυνση των υποθέσεων που αφορούν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα κατά το παρελθόν είχε γίνει δεκτή από την ΕΔΕ, όταν πρόεδρός της ήταν ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει τότε τις αντιδράσεις των δικηγόρων, αλλά και μερίδας δικαστών.

Πάντως, να θυμίσουμε ότι ότι αντίστοιχη «πόρτα» στους τροϊκανούς είχε ρίξει πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, καταγγέλοντας επιχείρηση παρέμβασης των δανειστών στην ελληνική Δικαιοσύνη. .
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: