8.9.12

Παρέμβαση Κεγκέρογλου για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού...


Για το θέμα της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών...
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριοι Υπουργοί,
Σε αδυναμία συνέχισης-ολοκλήρωσης των σπουδών τους περιέρχονται όσοι φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, είτε είναι της σχολής πλοιάρχων είτε είναι της...
σχολής Μηχανικών.

Μετά το πέρας του θεωρητικού τομέα (ά εξάμηνο), οι σπουδαστές παραλαμβάνουν από τα λιμεναρχεία της περιοχής τους τα ναυτικά φυλλάδια και αρχίζουν την αναζήτηση για την ναυτιλιακή εταιρεία που θα τους προσλάβει και θα τους ναυτολογήσει σε κάποιο από τα πλοία της. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση της φοίτησης (β + γ εξάμηνο) είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Επιπλέον, για την ολοκλήρωση των σπουδών και την λήψη πτυχίου απαιτείται και δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι.

Σήμερα, λίγες μόνο ναυτιλιακές εταιρείες προσλαμβάνουν και σε μικρό αριθμό, για πρακτική άσκηση τους φοιτούντες στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού.

Οι φοιτητές θεωρούν ότι εμπαίζονται από την πολιτεία αφού είναι γι’ αυτούς υποχρεωτικά τα εκπαιδευτικά ταξίδια αλλά όχι για τις ναυτιλιακές εταιρείες, στις οποίες άλλωστε θα εργαστούν μετά την αποφοίτηση τους.

Επειδή με την αδυναμία πρακτικής άσκησης απαξιώνονται οι ακαδημίες και

επειδή η Πολιτεία οφείλει να καθορίζει τους κανόνες και να ρυθμίζει τα θέματα που προκύπτουν.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να ρυθμιστεί το θέμα των εκπαιδευτικών ταξιδιών;

2)Προτίθεστε να θεσπίσετε κίνητρα αλλά και να θέσετε κατώτατα όρια ανάλογα με την δυναμικότητα των ναυτιλιακών εταιρειών, ώστε αυτές να προσλαμβάνουν για πρακτική άσκηση τους σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού;»...
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: