20.9.12

Ταλαιπωρία στους δρόμους της Αθήνας λόγω απεργιών και συγκεντρώσεων...

Μετ' εμποδίων γίνονται από νωρίς σήμερα το πρωί οι μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες μισθολογικές περικοπές και την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο... Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 τόνισε ότι το βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι να μην αυξηθεί το εισιτήριο. «Εάν αυτή τη στιγμή ο κ.Χατζηδάκης βγει και πει ότι το εισιτήριο πάει στο 1 ευρώ εμείς σταματάμε την απεργία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις επικείμενες περικοπές είπε ότι ο μέσος μισθός των εργαζομένων στο Μετρό είναι στα 900 ευρώ και ότι τα νέα μέτρα είναι και κατά του εργαζόμενου και κατά του επιβάτη. «Διαλύουν τα πάντα» δήλωσε.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς που τραβούν χειρόφρενο θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα πορεία προς το υπουργείο Ανάπτυξης θα πραγματοποίησουν οι μεταλλεργάτες.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη οι εργάτες επισιτισμού και οι τουριστικοί υπάλληλοι, που θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι λιμενεργάτες.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους, μη χορηγώντας επι πιστώσει φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: