19.9.12

Καταργούν και τα πανηγύρια ;...


«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα από δημάρχους και εμπορικούς συλλόγους προς το υπουργείο Ανάπτυξης να καταργηθούν οι θρησκευτικές εμποροπανήγυρεις. «Το συζητάμε δεν...
έχουμε καταλήξει ακόμα» δήλωσεστο Real.gr o υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Οι έμποροι υποστηρίζουν πως κυρίως στις εορτές των ιερών ναών το παρεμπόριο οργιάζει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση του τζίρου στα καταστήματα που βρίσκονται γύρω από τις εκκλησίες. Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους τονίζουν πως η εικόνα που δημιουργείται εκείνες τις ημέρες δεν είναι και η καλύτερη για την πόλη τους.

Αρκετοί «τοπικοί άρχοντες» δεν έκρυψαν και την ανησυχία τους για τα πρόσφατα επεισόδια που έγιναν από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής στην θρησκευτική εμποροπανήγυρη έξω από εκκλησία της Ραφήνας.

Διαρκής επιχείρηση «σκούπα» για την πάταξη του παρεμπορίου

Την έναρξη μεγάλης και διαρκούς επιχείρησης - σκούπα κατά του παρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης. Στην επιχείρηση θα πάρουν μέρος η ΕΛ.ΑΣ, το ΣΔΟΕ, οι τελωνειακές αρχές, το λιμενικό και η δημοτική αστυνομία. Μάλιστα στο 1520 θα μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά.
Παράλληλα αλλάζει και το θεσμικό πλαίσιο για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο με στόχο, να γίνει πιο ορθολογικό και πιο διαφανές.

«Περνάμε από τη θεωρία στην πράξη», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφέρει μόνο η καταστροφή ορισμένων προϊόντων στον δρόμο, αλλά να αντιμετωπιστεί το κακό στη ρίζα του. «Σήμερα που το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει παροχές, οφείλει να είναι εντάξει απέναντι στους πολίτες ως προς το υπόλοιπο τμήμα του ρόλου του, να κάνει ο,τι μπορεί για να υπάρχει νομιμότητα και δικαιοσύνη» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης σε σύσκεψη που έγινε με όλους τους συναρμόδιους φορείς.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: