23.9.12

Παρίστανε τον πιλότο...

Με τις κατηγορίες ότι παρίστανε τον πιλότο συνελήφθη το Σάββατο από τις ιταλικές αρχές ένας άντρας. Ο 32χρονος φορούσε στολή πιλότου, ενώ επάνω του βρέθηκαν... και πλαστές ταυτότητες.

Ο άντρας, του οποίου το πραγματικό όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είχε δημιουργήσει μια εικονική ταυτότητα ως πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, με το όνομα «Αντρέα Σίρλο».

Οι αστυνομικές αρχές ήταν σε επιφυλακή μήνες πριν, αφού ο Σίρλο, είχε συστηθεί σε ένα υποσμηναγό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ως κυβερνήτης, κάτι που προκάλεσε υποψίες στον υποσμηναγό, αφού ο άντρας φαινόταν μικρός σε ηλικία για να κατέχει τόσο υψηλή θέση.

Η Ιταλική Στρατιωτική Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον ύποπτο από φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στην ψεύτικη σελίδα του στο Facebook, στις οποίες φαινόταν να ποζάρει με στολή πιλότου μπροστά από αεροπλάνα. Συνελήφθη την Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Τορίνο.

Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Σίρλο ταξίδεψε σε τουλάχιστον μία πτήση, παριστάνοντας τον «τρίτο πιλότο» του αεροσκάφους. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο άντρας είχε ταξιδέψει ως «πιλότος» και με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Η Lufthansa αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: