28.9.12

Η απάντηση του Θ. Νάκου...

Σε ιδιωτική διαφορά του γιου του Σταύρου με κάτοικο του Βόλου αποδίδει ο Θανάσης Νάκος την αναφορά του ονόματός του στην λίστα του ΣΔΟΕ. Παράλληλα, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, αρμόδιος για τα πόθεν έσχες, δηλώνει ότι... προτίθεται να δεχτεί οποιοδήποτε έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής χωρίς τη συμμετοχή του.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Νάκος υποστηρίζει ότι ο γιος του Σταύρος έχει πολεοδομικές διαφορές με κάτοικο του Βόλου σχετικά με την ανέγερση οικοδομής και ότι ο εν λόγω πολίτης προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του εκδικητικά. Για το θέμα αυτό μάλιστα σημειώνει ότι έχει καταθέσει αγωγή στο Πρωτοδικείο Βόλου.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, που είναι αρμόδιος για το πόθεν έσχες, στην ανακοίνωση του καταλήγει ότι σκοπεύει :

1. Να θέσει την καταγγελία υπόψη της Επιτροπής του άρθρου 21 του ν. 3023/2002 για τον έλεγχο του «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών προσώπων, προκειμένου αυτή να αποφανθεί αρμοδίως, χωρίς τη δική του συμμετοχή στις εργασίες της.
2. Να ζητήσει –πλέον όχι ως Πρόεδρος της ως άνω Επιτροπής, αλλά ως πολίτης και βουλευτής– από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγόριο Πεπόνη να διερευνήσει το συντομότερο δυνατό την καταγγελία και να αποφανθεί σχετικά. Προς τούτο έχει αποστείλει ήδη επιστολή προς τον κ. Πεπόνη.
3. Να ζητήσει από τον ίδιο Εισαγγελέα την άσκηση δίωξης, εάν κρίνει ότι υφίσταται θέμα, κατά παντός υπευθύνου, τόσο για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσής του από το ΣΔΟΕ όσο και κατά του καταγγέλλοντος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

«Ουδέποτε έχω αρνηθεί τον έλεγχο από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, θεωρώντας ότι μόνο έτσι διασφαλίζεται η διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Αυτό τον έλεγχο ζητώ και τώρα, και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να μη μείνει καμία σκιά και να προστατευτεί όχι μόνο η προσωπική μου αξιοπρέπεια αλλά και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: