6.9.12

Το Θεσσαλικό ΠαΣοΚ άκουσε τη Φώφη...


«Μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, μπορούμε να αναγεννήσουμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ», τόνισε χθες από τη Λάρισα η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο κέντρο «Φρούριο» η Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας του κόμματος, με αφορμή την...
επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην πορεία του Κινήματος διαχρονικά, στάθηκε ιδιαίτερα στις συνθήκες που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση, τους χειρισμούς που έγιναν από την εκδήλωσή της και μετά καθώς και στη νέα φυσιογνωμία του κόμματος, όπως την περιέγραψε ο Ευαγ. Βενιζέλος, στην επετειακή εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας.

Ειδικότερα, η κ. Γεννηματά, αναφερόμενη στην 3η Σεπτέμβρη του 1974, τόνισε ότι «η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, 38 χρόνια πριν, ήταν μια καταλυτική στιγμή στην πολιτική ιστορία της πατρίδας μας. Στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου με την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ έφερε στο κέντρο της πολιτικής όλους του Έλληνες. Γιατί η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη δεν ήταν απλά η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξής μας. Ήταν μια κραυγή για την ανάγκη αποκατάστασης ιστορικών αδικιών και αποκλεισμών».

Και τώρα, συνέχισε η είναι η στιγμή να τρέξουμε και πάλι για την ανασύσταση της παράταξης. Όπως τόνισε το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα μέσα σε ένα άλλο κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό που θέτει σε αμφισβήτηση τα πάντα. Αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Αντιμέτωπο με τα βάρη του παρελθόντος, τις μεγάλες ευθύνες για τη διαχείριση του παρόντος, αλλά και με την υποχρέωση να φανταστεί και να σχεδιάσει το μέλλον. Πιστεύουμε ότι σήμερα πρέπει κάποιος να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που κράτησε τη χώρα όρθια, που δεν δείλιασε, που δεν έφυγε. Σηκώσαμε το βάρος, όταν οι άλλοι εγκατέλειψαν το καράβι ακυβέρνητο και παραμένουμε εδώ όρθιοι με προτάσεις για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση.

Συνεχίζοντας εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ τονίζοντας τα εξής: όταν εμείς δίναμε τη μάχη ο κ. Σαμαράς αντί να επιδιώξει τη συνεννόηση, αντί να αναγνωρίσει τις ευθύνες του κόμματός του για το πού φτάσαμε, σήκωνε ψηλά την αντιμνημονιακή σημαία για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Τώρα που προσγειώθηκε στη σκληρή πραγματικότητα, αρκέστηκε σε δυο λέξεις: Ουδείς αναμάρτητος. Είναι πολλές όμως οι αμαρτίες τη Νέας Δημοκρατίας, είναι πολλές οι υποσχέσεις που έχει δώσει στους πολίτες με το Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ. Τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα που επικαλούνταν δεν βρέθηκαν ποτέ. Άνθρακες ο θησαυρός. Ο κ . Σαμαράς ήθελε ένα και μοναδικό πράγμα. Να γίνει πρωθυπουργός. Τουλάχιστον σήμερα παραδέχεται ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα εκτός από την παραμονή της στο ευρώ».

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει διατυπώσεις του ΠΑΣΟΚ για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και την εθνική στρατηγική, και για την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Μένουμε σταθεροί στις προτάσεις αυτές. Σε ό,τι αφορά δε στο θέμα της επιμήκυνσης τόνισε ότι «επιτρέπει να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι με τρόπο πιο ήπιο και φιλικό για τους πολίτες και την οικονομία. Παράταση δεν σημαίνει νέο δάνειο, άλλωστε σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η Ευρωζώνη καλύπτει την Ελλάδα και στην περίοδο μετά το πρόγραμμα και έως την επάνοδό της στις αγορές. Η παράταση, δεν είναι μια νέα ιδέα ή ένα νέο αίτημα της Ελλάδας, ούτε συνεπάγεται αναθεώρηση της σύμβασης. Η παράταση είναι ρητή πρόβλεψη της ίδιας της δανειακής σύμβασης σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης».

Επισήμανε επίσης, ότι «έχουν νόημα οι θυσίες οι οποίες δεν μπορεί να είναι οριζόντιες και τα μέτρα πρέπει να συνδυάζονται με ουσιαστικές προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, Πρέπει να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες και το κυριότερο πρέπει τα δημοσιονομικά μέτρα να οδηγούν στον τελικό ορατό στόχο της εξόδου από το τούνελ της δημοσιονομικής προσαρμογής». Επίσης, αναφέρθηκε και στο θέμα των εργασιακών σχέσεων με αφορμή και το περίφημο email που απέστειλε η τρόικα στο Υπουργείο Εργασίας: «Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί. Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της. Δεν μπαίνουμε καν σε τέτοια συζήτηση».

Η κ. Γεννηματά, επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ και του Κ. Καραμανλή, για την κατάσταση που παρέδωσαν την οικονομία της χώρας, το 2009, μιλώντας αναλυτικά για τα στοιχεία και την εικόνα της οικονομίας τότε. Και συνεχίζοντας τόνισε τα εξής: «Κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που γονάτισαν κάτω από το βάρος της κρίσης και της πίεσης και ευθύνη μας είναι σήμερα να στηρίξουμε. Αυτό χρειάζεται σήμερα, ένα εθνικό λαϊκό μέτωπο και μόνο εμείς στο ΠΑΣΟΚ μπορούμε να το χτίσουμε και να το οικοδομήσουμε. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες, να στηρίξουν ξανά το ΠΑΣΟΚ, την Κεντροαριστερά της λογικής, τη μόνη υπεύθυνη Κεντροαριστερά που έχει σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Στην ομιλία της η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στο νέο ήλιο του ΠΑΣΟΚ με τις επτά ακτίνες, που αντανακλούν τους επτά άξονες πάνω στους οποίους θα στηρίξει την πολιτική του στη βάση των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Ακτίνα 1: Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα

Ακτίνα 2: Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία

Ακτίνα 3: Κράτος δικαίου

Ακτίνα 4: Κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη

Ακτίνα 5: Η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής - Η Ελλάδα ανάπτυξης.

Ακτίνα 6: Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας

Ακτίνα 7: Οικολογική ευαισθησία

Καταλήγοντας η κ. Γεννηματά αφού επισήμανε ότι η κοινωνική βάση του νέου ΠΑΣΟΚ θέλουμε να συγκροτείται από όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου τόνισε χαρακτηριστικά «μπορούμε να χτίσουμε μία νέα Ελλάδα, γιατί εμείς το ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε απλά ένα κόμμα, δεν είμαστε απλά μία οργανωτική πυραμίδα που έχει στόχο τη νομή της εξουσίας».

Στην εκδήλωση, παρέστη ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλ. Σαχινίδης, ο πρώην βουλευτής Β. Έξαρχος, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές, κομματικά στελέχη από ολόκληρη τη Θεσσαλία και πλήθος κόσμου.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Νωρίτερα, στα γραφεία της Ν.Ε. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κομματικών στελεχών από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, στην οποία συμμετείχε και ο υπεύθυνος της οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος κ. Κων. Μαμέλης.

Εφ. Ελευθερία (ΑΡΗΣ ΨΥΧΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: