22.9.12

Πανσέληνος...


Κουβέντα με τον κορυφαίο, έναν σημαίνοντα κι έναν πρωτοκλασάτο...

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ το συμπέρασμα από τη χθεσινή, τρίωρης διάρκειας σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων; Το αναζήτησα λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, συνομιλώντας, α) με...

σημαίνοντα κυβερνητικό παράγοντα, β) με το κορυφαίο, πιο κορυφαίο δεν γίνεται, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και γ) με πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ «ανθολόγηση» των απαντήσεων που έλαβα, την οποία φυσικά διεξήλθα μόνος, ανέδειξα ως την πλέον ρεαλιστική και κοντά στην πραγματικότητα την απάντηση που μου έδωσε ο κορυφαίος, πιο κορυφαίος δεν γίνεται του ΠΑΣΟΚ.

- Υπάρχει αποτέλεσμα επί της ουσίας και ποιο είναι αυτό; διαμόρφωσα την ερώτηση όσο πιο δημοσιογραφικά γινόταν.
- Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, μου απάντησε στωικά!

ΗΤΟΙ, ΠΑΜΕ για νέα σύσκεψη μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται, με πιο πιθανή ημέρα την Πέμπτη που ο μήνας έχει 27 και αν δεν κάνω λάθος θα πλησιάζει η Πανσέληνος...

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ θα ξανασυναντηθούν, αφιερώθηκε λίγος χρόνος στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Κυριακή μεθαύριο κάηκε από χέρι - «δεν προλαβαίνουμε με τίποτε», τους είπε ο Στουρνάρας. Ο πρόεδρος Σαμαράς πρότεινε συνάντηση την επόμενη Παρασκευή - στη λογική ότι «δεν μπορεί, θα βαρεθεί και η τρόικα και θα καταλήξουμε σε συμφωνία», πλην όμως δεν μπορούσε ο πρόεδρος Βαγγέλης.

- Α, την Παρασκευή έχω Βρυξέλλες και δεν το χάνω με τίποτε, είπε στους άλλους δύο.
- Τι έχει στις Βρυξέλλες; τον ρώτησα εγώ αργότερα.
- Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μου απάντησε. Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία, αλλά αναβλήθηκε με απόφαση των διοργανωτών και θα γίνει στις Βρυξέλλες το διήμερο 28 και 29 του μηνός.
- Ο Γιώργος θα παραστεί;
- Είναι πάντα κοντά μας και το Συνέδριο γίνεται υπό την υψηλή εποπτεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μου απάντησε αμφίσημα...

ΚΛΕΙΝΩ τα της σύσκεψης προκειμένου να επισημάνω ότι ο μεγάλος τζόγος στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και κλείσουν επιτέλους τα μέτρα, θα είναι το πώς θα περάσουν από τη Βουλή. Προβλέπω δράματα, για να είμαι ειλικρινής. Αν μάλιστα επιμείνει ο πρόεδρος Αντώνης στο περίεργο, τουλάχιστον, χρονοδιάγραμμα που έχει προκρίνει, διαβλέπω ότι θα δοκιμαστεί σκληρά η σχέση των τριών - μη πω και η συνοχή της κυβερνητικής συμμαχίας.

ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΑ, ο πρόεδρος Αντώνης υποστηρίζει, αφού αποφασιστούν τα μέτρα, πάντα πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, να κατατεθούν στη Βουλή ως ένα και μόνο άρθρο νομοσχεδίου, το οποίο θα ψηφιστεί ως κατεπείγον. Στη συνέχεια τα μέτρα να παρουσιαστούν στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου και αφού περάσουν και από εκεί, να επανέλθουν στη Βουλή προς ψήφιση με τις όποιες προσθαφαιρέσεις υπάρξουν.
Ασχετο, αλλά στο μεσοδιάστημα που θα γίνεται η κόλαση στη χώρα, ποιος θα μαζεύει τα σπασμένα;


Γιώργος Παπαχρήστος, Στίγμα (ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: