22.9.12

Διακομματικές οι διαφωνίες στα μέτρα...

Διακομματικό... αλαλούμ έχει προκαλέσει το επικείμενο πακέτο σκληρών μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Οι διαφωνίες των βουλευτών σε επιμέρους μέτρα, προμηνύουν απώλειες για όλα τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Την αντίδρασή του στις ...

περικοπές των μισθών των ενστόλων εξέφρασε χθες ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης, που υποστήριξε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοιες μειώσεις εφόσον το νομοσχέδιο δεν είναι σε ένα άρθρο. Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, την χαρακτήρισε «εγκληματική σπείρα», προεξοφλώντας πως «σε λίγο ο καθένας μας θα γευτεί το "χάλι" αυτών των ανθρώπων».

Μεγαλύτερο πρόβλημα στη συνοχή της ΚΟ του, αντιμετωπίζει όμως το ΠΑΣΟΚ, όπου παρά την... αισιοδοξία της ηγεσίας του ότι θα είναι συμπαγής, ο αριθμός των «ύποπτων» για καταψήφιση κάποιων ή του συνόλου των μέτρων κυμαίνεται μεταξύ τριών και έξι βουλευτών. Πέραν του Μίμη Ανδρουλάκη που διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια, και με τον οποίο σχεδιάζει να επικοινωνήσει προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος - όπως έκανε στο παρελθόν και με τον Κώστα Σκανδαλίδη που δήλωνε προ εβδομάδων στην Realnews ότι δεν θα ψήφιζε δραματικές μειώσεις στα χαμηλά εισοδήματα - οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν σταματούν να βάζουν τις δικές τους «κόκκινες γραμμές» και να δηλώνουν τις διαφωνίες τους.

Στην ανάγκη επιμήκυνσης επέμεινε χθες ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητώντας τα μέτρα να μην ψηφιστούν αλλά να υλοποιηθούν σε δύο φάσεις και καλώντας τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του το «θέμα επιβίωσης» της χώρας στο ανώτερο δυνατό πολιτικό επίπεδο. Την παρουσίαση διαφορετικής εικόνας κάθε μέρα εκ μέρους της κυβέρνησης περιέγραψε από την πλευρά του ο Χρήστος Πρωτόπαπας, θυμίζοντας ότι στο ραντεβού στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τη Δευτέρα, εκείνος εμφανίστηκε να έχει συμφωνήσει με την τρόικα μέτρα ύψους 7,5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να τους τα αποκαλύπτει στην ολότητά τους. Ερωτηθείς δε για τα επιπλέον φορολογικά έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ που ζητά τώρα η τρόικα, καταφέρθηκε και πάλι κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι αντί να επιταχύνει τις διαδικασίες αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος, προτιμά να συζητά με την τρόικα «ταμειακής λογικής φορολογικά μέτρα»...

Σοβαρά προβλήματα όμως αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της και η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, με τουλάχιστον δύο βουλευτές να έχουν δηλώσει ρητά ότι δεν ψηφίζουν το επικείμενο πακέτο μέτρων. Την ενόχληση που έχουν προκαλέσει Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Οδυσσέας Βουδούρης στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, φανέρωσε μιλώντας χθες στον realfm 97,8 ο Θόδωρος Μαργαρίτης. «Οι δύο σύντροφοι έχουν χάσει το μέτρο», είπε, παραπέμποντας το θέμα για να ξεκαθαριστεί στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: